Kullanıcı Araçları

Neslihan Nur Türk

2 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

1973 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Ve Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. Özel bir kolejde üç yıl süreyle anaokulu öğretmeni olarak görev yaptı.

Takip eden yıllarda çeşitli radyolarda program hazırladı ve sundu. Ardından yazar olarak eserler vermeye başladı. Beyaz Elbiseli Adam, Niceleri Benim Sandı, Kervan, İmâmeyi Yaktı Ateş, Dert Bende Ne Gezer Beyim, Aşk Olsun, kitaplarından bazılarıdır.

Çocuk şarkıları alanında da çalışmaları olan Türk, ilk şarkılarını Tatlı Çocuk isimli albümde paylaştı. Ellerim Küçük Daha ve Gülbeşeker adlı albümlerdeki şarkıları yazdı ve besteledi. "Müzikal Değerler Eğitimi Dersleri" ile alanında bir ilke imza attı.

Uzun yıllar, Şebnem Dergisi'nde yazdı. Bir dönem Bizim Bahçe ve Tebessüm dergilerinde hikâye ve denemeleri yayınlandı. Hâlen Altınoluk Dergisi'nde yazmakta olan Türk, dört yüzü aşkın şiire de imzasını attı.

Yurt içinde ve yurt dışında, çocuk eğitimi ve hizmet konuları ağırlıklı olmak üzere, birçok farklı konuda konferanslar verdi

Değerler Eğitimi alanında kitaplar hazırlamakta olan bir ekipte, çocuklar için yazdı. Afrika’daki liselerde okutulmak üzere Sağlık ve Temizlik, Annelik ve Bebek Bakımı adlı iki ders kitabı kaleme aldı.

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
1973
Doğum Yeri
Ankara

Kitapları (birleştir)