Kullanıcı Araçları

Nasrullah Ayan

Yazar Açıklaması (düzenle)

1958 yılında Mardin'de doğdu. 1975 yılında liseyi bitirdi. Aynı yıl evlendi. 1958 yılında bakliyat ihracatı yapan babasının Mersin'deki işinde çalışmaya başladı. 1978 yılında, aile şirketinin İzmir'de açılan ofisinin başına geçti.

1980 yılında İsviçre'ye, 1982'de de Singapur'a yerleşti. Burada şirket kurarak, bir süre çalıştı. 1987 yılında, Türkinvest AOG (Asya Okyanusya Grubu) Menkul Kıymetler A.Ş.’yi İsviçre'deki yatırımcılarla birlikte kurdu. 1992'de Tam Sigorta'yı, Hürriyet Grubu'ndan satın aldı. 1993'te borsadan topladığı hisselerle Çelik Halat Tel ve Sanayi A.Ş.'nin yönetimini elegeçirdi. Aynı yıl Makro Borsa, Erciyes, İzibelli Menkul Değerler A. Ş. ile Sağlam Menkul Kıymetler A. Ş. isimli aracı kurumlarını satın aldı.
1984'te iflas eden Narkores şirketinde Muhammed Şekerci'yle 1982 Nisanına kadar ortaktı. Adı ilk kez 1983'te yurtdışına altın kaçırılarak karşılığının ihracat perfinansman kredisi gibi gösterilerek getirilmesi olayına karıştı. Hazine müfettişlerinin raporuna göre altın kaçakçılarından sağlanan döviz, Şekerci ve Nasrullah Ayan aracılığıyla Türkiye'ye getiriliyordu. Bu yöntemle 90'la 450 ton arasında altının yurtdışına kaçırıldığı ileri sürüldü. Ayan Naskores şirketinde 1982 yılında ayrıldığını söyledi. Bu davada Ayan'la birlikte o dönem Çukurova Grubu bankalarının müdürleri Erol Aksoy, Hüsnü Özyeğin, Halit Soydan, Vural Akışık, Osman Berkmen, Cevher Özden,...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)