Kullanıcı Araçları

Michael Bar-Zohar, Nissim Mishal

Yazar Açıklaması (düzenle)

Michael Bar-Zohar:

Yazar, konuşmacı ve eski meclis üyesidir. Kurgu ve geçeğe dayalı yazın içeren 35 kitabı bulunmaktadır. Eski bir Knesset üyesi ve Avrupa Konseyi temsilcisidir. General Moshe Dayan’a danışmanlık da yapan Dr. Bar-Zohar, İsrail’deki Hayfa Üniversitesi’nde ve Atlanta, Georgia’daki Emory Üniversitesi’nde profesörlük görevini yürütmüştür.

Bar-Zohar, İsrail’in casusluk üzerine önde gelen uzmanlarından birisidir. Güney Amerika’daki Nazi suçlularının izini sürmüş ve Amerikan, Sovyet ve İsrail gizli örgütleri üzerine seçkin eserler yayınlamıştır. David Ben-Gurion ve Şimon Peres’in resmi hayat hikâyelerini yazmıştır ve Mossad’la Kara Eylül arasındaki kanlı savaşı anlatan “Kızıl Prens’in Peşinde” adlı eserin ortak yazarları arasındadır.

Bar-Zohar’ın kitapları 18 farklı dile çevrilmiştir. “Enigma” adlı eseri, ünlü yıldızların rol aldığı bir Hollywood filmine konu olmuştur. Yazar aynı zamanda Fransa’nın Şövalyelik nişanına layık görülmüştür.

Nissim Mishal:

İsrail’in önde gelen televizyon şahsiyetlerinden birisidir.

Politik Bilimler ve Kitle Medya İletişimi üzerine master yaptıktan sonra, İsrail Devlet Televizyonu’nun kadrosuna katıldı. Politika muhabirliği yaptı, Washington muhabiri olarak görev yaptı ve nihayet DevletTelevizyonu’nun genel müdürlüğüne yükseldi.

Mishal’in kazandığı çeşitli gazetecilik ödülleri...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)