Kullanıcı Araçları

Masanobu Fukuoka

Yazar Açıklaması (düzenle)

Masanobu Fukuoka Japonya'da yaşamış olan bir bilim adamı, filozof ve çiftçidir. Fukuoka, 1934 yılında Yokohama Gümrük Bürosu çalışmaya başlar.1937 yılında işinden istifa eder. Köyüne döner ve doğruluğuna inandığı düşüncelerini uygulamaya aktarabileceği bir alan olarak çiftçiliğe bir başlangıç yapar.1939 yılında Koçi Vilayeti Bitki Hastalıkları ve Böcek Kontrolü Araştırma Şefi olması teklif edilir ve bu görevde çalışmaya başlar. 1947 yılında işinden ayrılır ve yeniden doğal tarım yolunda yürümek için köyüne döner. 1975 yılında somut deneyimlerini ve hayat felsefesini anlattığı Ekin Sapı Devrimi adlı kitabını yayınlar.

Fukuoka'ya göre doğal tarımın (kendisi «hiçbir şey-yapma» tarımı olarak adlandırıyor) dört ilkesi şunlardır:
Toprağı işlememek. Suni (kimyasal) gübre ya da hazırlanmış kompost kullanmamak. Toprağı sürme ya da herbisist kullanma yoluyla yabani otları temizlememek. Kimyasallara bağlı kalmamak.

Fukuoka doğanın kusursuz olduğu yönündeki gözlem ve düşüncelerinden yola çıkarak doğaya en az müdahale ile tarım yapma fikrini geliştirmiş ve uygulamıştır. Fukuoka'nın önerdikleri ve yaşamı sona erene kadar çiftliğinde uyguladıkları sadece tarım değil özünde sürdürülebilir bir yaşam şeklidir.

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
2 Ocak 1913
Doğum Yeri
Shikoku, Japonya
Ölüm Tarihi
16 Ağustos 2008

Kitapları (birleştir)