Kullanıcı Araçları

Mark Arnold-Forster

Yazar Açıklaması (düzenle)

Mark Arnold-Forster 1920 yılında doğdu. İkinci Dünya Savaşı patladığında çok gençti. Önce ticaret gemilerinde denizcilik yaptı. Sonra Kraliyet Deniz Kuvvetlerine katıldı. Savaşın büyük bir bölümünü Dover limanında üslenen bir hücumbotun komutanı olarak geçirdi. Alman savaş gemilerine saldıran ve kıyılara mayın döşeyen bağlı bulunduğu filotillayla, düşmana karşı canla başla döğüştü. Gösterdiği yararlılıklardan ötürü çeşitli nişan ve madalyalar aldı. 1946 yılında
teğmen rütbesiyle terhis edildi.

Ordudan ayrıldıktan sonra gazeteciliğe başlayan Mark Arhold-Forster 1948 yılında Berlin'deydi. Savaş sonrası Avrupasının bir çok yerini dolaştı ve röportajlarıyla dikkati çekti. İngiltere'nin ünlü The Guardian gazetesinin baş yazarılığını yürüttü. Evli ve beş çocuk babası olan yazar Londra'da yaşamıştır.

Mark Arnold-Forster, İkinci Dünya Savaşı'yla ilgili olan ve Savaşan Dünya adını taşıyan kitabını 1972'de tamamladı. Bu kitap için resmi ve özel belgelerden yararlandı. Aynı adı taşıyan ve "1974 Yılının En Başarılı Televizyon Programı" olarak nitelenen yirmi altı saatlik bir programına kaynaklık eden kitap, bu programı bütünleyen eşsiz bir çalışmadır.

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
6 Nisan 1920
Doğum Yeri
Swindon, İngiltere
Ölüm Tarihi
25 Aralık 1981
Ölüm Yeri
Londra, İngiltere

Kitapları (birleştir)