Kullanıcı Araçları

Jose Mauro De Vasconcelos

15 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Brezilyalı ünlü yazar Jose Mauro de Vasconcelos, 26 Şubat 1920 de Rio de Janeiro yakınlarındaki Bangu’da doğdu. Kızıldereli bir anne ile Portekizli bir babanın çocuğu olan José Mauro de Vasconcelos iki ayrı kültürün de izlerini taşıdı.
Çok yoksul olan ailesi, onu Natal kasabasındaki amcasının yanına yolladı ve çocukluğu onlarla beraber geçti. Günün birinde yüzme şampiyonu olmanın hayalini kurarak geçirilen ilk gençlik dönemlerinin ardından; liseyi Natal'de bitirdi. Ardından iki yıl tıp öğrenimi gördü. Fakat mesleğe devam etmek yerine öğrenimini yarıda bırakıp yeni hayaller peşinde Rio de Janeiro'ya geri döndü.
Orada ilk işi boks antrenörlüğü olur. Ardından tarım işçiliği, balıkçılık, heykeltıraşlara modellik, hamallık ve gece kulüplerinde garsonluk yapar. Hayatı boyunca birbirinden alakasız, çok işle uğraşmıştır. Bu durum yazarın çok yönlü kişiliğinin ve içinde bulunduğu arayışın bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Değişik ortamlarda, değişik koşullarda farklı insanlar tanır. Bu da ona yazdığı romanları ve hikâyeleri için mükemmel bir kaynak oluşturur.
İBu durum onun yazarlığına büyük katkılar sağladı. Farklı kültürlere ve ortak noktalara sahip, farklı seviyelerdeki insanlarla geçirdiği zamanlar yazarın üzerinde olumlu bir etki bırakmış; yazarın kaleminin güçlenmesinde önemli ölçüde etken olmuştur.

Hayatı boyunca pek çok değişik iş dalıyla uğraşmış olması, yazdığı roman...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
26 Şubat 1920
Doğum Yeri
Bangu
Ölüm Tarihi
24 Temmuz 1984
Ölüm Yeri
São Paulo

Kitapları (birleştir)