Kullanıcı Araçları

Ian Fleming

Yazar Açıklaması (düzenle)

(1908-1964)
Fleming, 1908 yılında zengin bir İskoç ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Reuters için muhabirlik yıllarında Sovyetler Birliği’nden haberler yaptı. Bankerlik ve gazete danışmanlığı da yapan Fleming, 2. Dünya Savaşı yıllarında Britanya deniz haber alma ajansında çalıştı. Bu yıllardan sonra Fleming, ilk James Bond romanı olan Casino Royale’i 1953 yılında yazdı. Fleming, 1964 yılında kalp krizi nedeni ile 56 yaşında hayatını kaybetti.Yaşadığı tüm deneyimleri romanlarında birer birer kullanan Fleming’in hayatını anlatan film yapılıyor.

İan Fleming’in ölümünden sonra James Bond’u tekrar diriltmeye çalışan İngilizler ünlü yazar ROBERT MARKHAM’a yenisini yazdırmayı başarmışlar. James Bond serisi yeni kitabın adı;
İki Ayaklı Ejder (Albay Sun).

Dedektifi : 007-James Bond
Belki romanlardan değil, ama filmlerinden hepimiz onu tanırız ve tanışmalarda “Ben Bond, James Bond.” deyişini hatırlarız. İngilizlerin milli kahramanı haline gelen James Bond, aslında bir gizli servis ajanı olarak dünyada, okyanusun dibinde ve hatta uzayda Kraliçenin düşmanlarına karşı savaşırken akıl almaz maceralar yaşar. Onun için özel olarak icat edilen teknoloji harikaları ve silahların yardımıyla dünya yüzünde İngiliz imajını yükseklerde tutmaya çalışır.

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)