Kullanıcı Araçları

Gizem Altın Nance

Yazar Açıklaması (düzenle)

Beyoğlu Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Mesleği yerine, kayak, snowboard, kaya tırmanışı, dalış, sörf ve plaj voleybolu gibi doğa sporlarını sevdi. 10 yaşında ailesinin hediyesi bisikletle pedal basmaya başladı. "Bisiklet çocuk oyuncağıdır" genel yargısının etkisinde, büyüdükçe bisikletten uzaklaştı. Üniversiteyi bitirince konteynır taşımacılığı yapan bir şirkette çalışmaya başladı. 1999'da işinden ayrılıp, tazminatıyla hayalini kurduğu dünya turunun ilk adımını atmaya karar verdi. 350 dolara Interrail bileti alıp, Avrupa'da 1,5 ay trenle gezdi. Dönüşte, yaşadıklarını "Bir Bilet Al" başlıklı kitapta anlattı.

Gizem ve Bryan 2007 yılında işlerinden istifa ettiler, tüm eşyalarını sattılar ve bisikletle dünyayı dolaşmak üzere yola çıktılar. Avrupa’yı bisikletle geçtikten sonra, Türkiye’de bisikletin bir ulaşım aracı olarak kabul edilmesi için TEMA Vakfı’yla bisikleTEMA projesini başlattılar. Proje kapsamında İstanbul’dan Sidney’e bisikletle gidecek ve gittikleri ülkelerde bisikletle ilgili tanıtım çalışmaları yapacaklardı. Turun 2. Kısmında Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan’ın bir kısmını geçtikten sonra Kazakistan’da Gizem’e çarpan düğün konvoyu tura son verdi.

Gizem iyileştikten sonra Nance çifti Amerika’ya dönmeyip dünyada motorlu araçların olmadığı ender yerlerden biri alan Büyükada’ya yerleştiler....

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
14 Ekim 1974
Doğum Yeri
Kadıköy/İstanbul

Kitapları (birleştir)