Kullanıcı Araçları

Fatima Sharafeddine

Yazar Açıklaması (düzenle)

1966'da Beyrut, Lübnan'da doğmuş ve çocukluğunun ilk altı yılını Batı Afrika, Sierra Leone'de geçirmiştir. Son beş yıl içerisinde, on iki yaşından küçük çocuklara yönelik otuz beşten fazla kitap yazmış ve eserleri başta İngilizce ve Fransızca olmak üzere çeşitli dillere çevrilmiştir.

Mart 2007'de Mountain Rooster ( Dağ Horozu) ile Lübnan Ulusal Komitesi'nin "En İyi Çocuk Kitabı" ödülünün sahibi olmuştur. There is War in My City ( Kentimde Savaş Var) adlı kitabı Anna Lindh Vakfı 2010 yılı onur listesine dahil edilmiştir. 2010 yılında Faten adlı kitabı Beyrut Kitap Fuarı'nda "En İyi Kitap" ödülünün sahibi olmuştur.

Fatima, Brüksel'deki Çocuk Kitapları Yazar ve İllüstratörleri Cemiyeti'nin aktif bir üyesidir. Aynı zamanda, Lübnan'da da Okuma haftası ve Kitap Festivali gibi etkinliklere katılan yazar, Lübnan'daki uzak köylere giderek buradaki okullarda ve halk kütüphanelerinde çocuklara kitap okumaktadır.

Eserleri: Yusuf'un Günlüğü – Randevum Var (2013),Yusuf'un Günlüğü – Bisikletim (2013)Yusuf'un Günlüğü – Her Şey Yeni (2013), Güzel Öyküler 6 – Büyükbabamın Eşeği, (2013), İbni Sina (2014), İbni Batuta (2014), Güzel Öyküler 5 – Küçük Kız (2014).

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
1966
Doğum Yeri
Beyrut, Lübnan

Kitapları (birleştir)