Kullanıcı Araçları

Viktor Emil Frankl

viktor emil frankl düzenleme geçmişi

asau, viktor emil frankl isimli yazarın detaylarını düzenledi

Doğum Günü düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 26
Doğum Ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 3
Doğum Yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1905
Ölüm Günü düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 2
Ölüm Ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 9
Ölüm Yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1997
Doğum Yeri düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Viyana, Avusturya
Ölüm Yeri düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Viyana, Avusturya
Cinsiyet düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Erkek
11 ay
asau, viktor emil frankl isimli yazarın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Avusturya asıllı olan Victor Frankl Viyana’da doğmuştur. Tam adı Victor Emil Frankl olan psikiyatr eğitimini Viyana’da tamamlamıştır. 1928 yılında Gençlik Danışma Merkezi’ni kurmuştur. 1938 yılına kadar bu kurumun yönetimini üstlenmiştir.

1942 yılından 1945 yılına kadar ailesini kaybettiği Auschwitz ve Dachau’daki Nazi toplama kamplarında yaşamıştır. Tüm dünyayı dolaşan psikiyatr Avrupa, Latin Amerika, ABD’de çeşitli yerlerde eğitim vermiştir. Viyana Psikoanalizinde Üçüncü Okulun kurucusudur.

Eserleri 20 farklı dile çevrilen Victor Frankl’ın İnsanlar Anlamlar Bulmak İçin Araştırır kitabı konuşma tarzında yazılmıştır.

Yazar Nazi toplama kampında yaşadığı ve gördüğü şeyleri bu kitabında anlatmıştır. Nazi toplama kamplarında gördüğü şeyler sayesinde logoterapi adı verilen psikoterapi kuramını gerçekleştirmiştir.

Bir amaç olduğu zaman yaşamın anlamanın bulunabileceğini vurgulamıştır. Logoterapide paradoksal niyet ve düşünce odağı adında iki teknik geliştirmiştir.

İnsanlığın kurtuluşunun sevgi yoluyla olacağını savunan Victor Farnkl varoluşçu filozof ve yazarların ifade ettiği gerçekleri kişisel olarak yaşamış ve bu düşünceyi benimsemiştir.

Nazi toplama kampında fark ettiği şeylerden biri de her durumda bir seçeneğin olabileceği düşüncesidir.
İnsanların yaşadığı en kötü durumlarda bile ruhsal özgürlüğün ve bağımsızlığın içimizde bir yerlerde saklı olduğunu belirtmiştir.

Bireylerin kendi davranışlarını ve kendi yolunu seçme özgürlüğü insanların ellerinden her şey alınsa bile alınamayacağını fark etmiştir.

Freud’un bütün yayınlarını okuyan Victor Frankl ayrıca Freud’un psikanalitik gruplarına katılarak onun düşüncelerinden etkilenmiştir.
11 ay