Kullanıcı Araçları

Vefa Enver

61 kişi favori yazarlarına eklemiş

vefa enver düzenleme geçmişi

pizbola, vefa enver isimli yazarın detaylarını düzenledi

Doğum Yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1976
Cinsiyet düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Kadın
WebSitesi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali www.vefaenver.com.tr/forum
12 yıl, 3 ay
pizbola, vefa enver isimli yazarın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Vefa Enver 27 Eylül 1976'da Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise yılları sırasında yaşadığı keyifli öğrencilik anılarını da bavuluna koyup yepyeni ufuklara açılmak üzere İstanbul'a doğru yola çıktı. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tanıştığı pek çok arkadaşı gibi o da Shakespeare'in komedilerini okurken hayatının en doğru tercihini yaptığını anladı.

Edebiyat ile dopdolu geçen dört yılın sonunda edebiyatla pek de alakalı olmayan kurumsal hayata geçiş yaptı. Farklı şirketlerde halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim gibi konularda çalıştıktan sonra iş hayatında zengin hayal gücünden istediği oranda faydalanamayacağı gerçeği ile yüzleşerek onu asıl mutlu eden konuya, yazmaya dönüş yaptı.

Bu arada evlenip, çocuk sahibi olduktan sonra henüz evlenmemiş ve çocuk sahibi olmayan otuzlu yaşlardaki arkadaşlarından ilham alarak Çocuk da Yapamadım Kariyer de isimli romantik komedi romanını yazdı. Okur ile ilk buluşması internet üzerinden hikâye ve roman yayınlayan forumlardan birinde oldu. Okurun kendisini kısa sürede sevip sahiplenmesi sayesinde ilk romanının kitap olarak basılması yönünde önü açıldı.

Gülmenin ve güldürmenin ciddi bir mesele olduğu bilinciyle, romantik komedi aşk romanı türünü sevdirip yaygınlaştırma misyonunu üstlenerek 2010 yılında Türkiye'nin ilk ve tek pembe, yani romantik komedi web sitesi ile forumunu kurdu.
Yine aynı yıl içerisinde önce Nisan sonra Eylül aylarında olmak üzere Leyla Gibi ve Aşk Kumarı adıyla iki romanı daha kitap olarak yayınlandı. 2011 Nisan ayında Çocuk da Yapamadım Kariyer de kitabının devamı niteliğinde Bunu Sen İstedin! romanı yayınlandı.

Türkiye'nin ilk romantik komedi aşk romanı yazarı Vefa Enver'in hala bazı roman, hikaye ve köşe yazıları online olarak kendi adını taşıyan sitesinde okurları ile buluşmaya devam etmektedir.
12 yıl, 3 ay