Kullanıcı Araçları

Ramazan Kurtoğlu

ramazan kurtoğlu düzenleme geçmişi

tifosi, ramazan kurtoğlu isimli yazarın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Ramazan Kağan Kurtoğlu (d. 27 Nisan 1956 - Antalya, Serik), Türk akademisyen, ekonomist ve yakın çağ siyasi tarihi uzmanı. Koç Holding ve benzeri büyük kurumlarda ekonomik danışmanlığın yanı sıra Bütçe ve Finansman Şefliği, Mali Planlama ve Mali Kontrol Müdürlüğü, İhracat Direktörlüğü, Mali İşler ve Finansman Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük, İcra ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Eğitim Hayatı

Yardımcı doçent doktor Ramazan Kağan Kurtoğlu, ilk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamladı. 1981 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlayıp 1982 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Personel Yönetimi ve Endüstri İlişkileri üzerine yüksek lisansını bitirdikten sonra The University of British Colombia, Vancouver, University of California, San Diego, University of Pennsylvania ve Kaliforniya Irvine’de genel İngilizce, iş İngilizcesi, akademik İngilizce eğitimi, davranış bilimleri, uluslararası finansman, ekonomi ve küresel operasyon yönetimi konularında lisansüstü, master ve doktora eğitimi gördü.

Personel Yönetiminde Davranış Bilimleri başlıklı yüksek lisans tezi, Türkiye’de İthal İkamesinden Liberal Ekonomiye Geçiş Sonrasında Borç Büyüme ve İşsizlik[4] başlıklı doktora tezi hazırlamıştır.

1999 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nde Uluslararası Finans ve Piyasa Sermayeleri başlıklı sertifika programı yapmıştır. 2002 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nde Küresel Operasyon Yönetimi alanında Pre-MBA programı yapmıştır.

Subliminal Mesajlar ile ilgili ABD Siyaset Stratejisinde Evanjelist-Kabalist Felaket Filmleriyle Psikolojik Savaş Operasyonları ve Türkiye başlıklı bir makalesi vardır.

İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nde ekonomi dersleri vermiştir.

Türkiye'deki Yazılı ve Görsel Medya çalışmaları

2 yıl Ortadoğu Gazetesi'inde makaleler yazdı. Türk televizyonlarında ilk defa 2007 yılında Sky Türk kanalında Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman adlı programa konuk olmuştur. 2014 yılında Habertürk kanalında Pelin Çift ile Öteki Gündem programına birçok defa konuk olmuş ve geniş bir kitle tarafından tanınmıştır. Katıldığı birçok programda küresel para savaşları, ezoterik örgütler, yeni dünya düzeni gibi konular hakkında konuşmuştur.

Kurtoğlu, 26 Ocak 2016'da Habertürk Tv'de Cansu Canan Özgen'in sunduğu Öteki Gündem adlı programda, Türkiye'nin PKK/PYD'den kurtulması için söz konusu savaşı Musul'da, Kerkük'te ve Halep'te karşılamadığı takdirde savaş ortamının en fazla 10 yıl sonra Anadolu'nun doğusuna kayacağını söyleyip, yurdun kaybının engeli için , sonucu 50.000 - 100.000 şehit dahi olsa birşeyler yapılması gerektiğini savunmuştur.

Yaptığı Görevler ve Danışmanlıklar
- İstanbul Aydın Üniversitesi İİBF – Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanlığı

- Koç Holding A.Ş, Bilfar Holding A.Ş, Kurtkaya Holding A.Ş ve Esman Şirketler Topluluğu’nda 01.03.1983/31.05.2009 tarihleri arasında 26 yıl orta ve üst düzey yöneticilikler
7 yıl
tifosi, ramazan kurtoğlu isimli yazarın detaylarını düzenledi

Doğum Günü düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 27
Doğum Ayı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 4
Doğum Yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1956
Doğum Yeri düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Antalya
Cinsiyet düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Erkek
WebSitesi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali https://twitter.com/kurtoglukagan
7 yıl