Kullanıcı Araçları

Doğan Cüceloğlu

57 kişi favori yazarlarına eklemiş

doğan cüceloğlu düzenleme geçmişi

Hypatia, doğan cüceloğlu isimli yazarın açıklamasını düzenledi

eski halini göster | yeni halini göster | değişimi göster

Doğan Cüceloğlu, kırktan fazla bilimsel makalesi yayınlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan bir iletişim psikolojisi uzmanıdır. Çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını inceler.

Mersin'in Silifke kasabasında 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve ortaokulu orada bitirmiştir. Ankara ve Kırklareli'de liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yapmıştır.

Türkiye'de Hacettepe ve Boğaziçi üniversitelerinde çalışmış, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Californiya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev almıştır.

1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde Californiya Eyalet Üniversitesi'nde görev yapmıştır. 1996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, anababalara ve işadamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenlemektedir.Psikoloji üzerine bir çok kitap yazmıştır ve bunların hepsi eğitici kitaplardır.
12 yıl, 6 ay
Hypatia, doğan cüceloğlu isimli yazarın detaylarını düzenledi

Doğum Yılı düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali 1938
Doğum Yeri düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Silifke/Mersin
Cinsiyet düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali Erkek
WebSitesi düzenlenmiş, eski hali boş, yeni hali http://www.dogancuceloglu.net/
12 yıl, 6 ay