Kullanıcı Araçları

Cavid Ersen

Yazar Açıklaması (düzenle)

29 Mart 1921 tarihinde Adana’da doğdu. Babası, Gümüşgerdanoğlu Mümin Hasan Efendi’nin oğlu Muallim Ömer Nâzım Bey’dir. Ömer Nâzım Bey, medrese tahsili ile birlikte Adana Muallim Mektebi’ni bitirdi. Annesi Süreyya Hanım şairdi. Aile soy kütüğü itibariyle bir yandan Ramazanoğlu ailesiyle de akrabadır.

İlk yazısı henüz 17 yaşındayken Yeni Adana gazetesinde yayımlandı. Basın emekçisi olan Cavit Ersen, daha sonra İstanbul’a geldi, çeşitli gazete ve dergilerde muhabirlikten, şefliğe, yazıişleri müdürlüğünden başyazarlığa kadar hemen hemen her kademede çalıştı. Bütün görevlerindeki, gazete yazılarındaki temel hedefi ve biricik amacı, mensubu olduğu aziz milletimizi anlatmak, birlikte yaşadığı insanlarımızın moral değerlerini yükseltmekti. Bu gaye ile gece gündüz demeden çalıştı, çırpındı, yazdı ve anlattı.

Cavit Ersen, Muallim, Tel, Demokrat gazetelerinde çalıştı. Ardından Mersin Toros gazetesinde romanlarını tefrika ettirdi. Tefrika edilen iki romanı Semiramis ve Ruhsuz Gece’dir. Kitap olarak yayımlanan ilk romanı ise 1944’te çıkan Günahkâr Sokaklar adını taşıyor. Siyasi yazılarını ise 1954’te Gün Doğarken isimli eserinde topladı. Yazarımız 1956 yılında okullar için ders kitapları yazdı. Öğretmenlikten gelen birikimini kitaplara aktararak İlkokullar İçin Alfabe, 2. Sınıf Ders Kitabı ve 3. Sınıf Ders Kitabı’nı yazdı. Aynı yıl yayımlanan asıl önemli eseri Benim Üniversitem adını taşır.
21 Ocak 2003 Salı...

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
29 Mart 1921
Doğum Yeri
Adana
Ölüm Tarihi
21 Ocak 2003
Ölüm Yeri
Kocaeli

Kitapları (birleştir)