Kullanıcı Araçları

Burak Eldem

1 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Boğaziçi Üniversitesi Turizm Yöneticiliği ve ardından da Marmara Üniversitesi İşletme Fakütesi'ni bitirdi. Yine Marmara Üniversitesi BYYO'da başladığı Gazetecilik master programını yarım bıraktı. 1984 yılından bu yana gazetecilik ve yazarlık yapıyor. Stüdyo İmge ile başlayan dergicilik serüveni, Dönemli Yayıncılık'ta (Gergedan) ve Karacan Yayınları'nda (Playboy) sürdü. Aynı dönem içinde Milliyet Sanat, Gösteri, Sanat Olayı başta olmak üzere birçok dergide yazıları yayımlandı. Yardımcı editör olarak başladığı Playboy dergisinin Türkiye edisyonunda 1988-90 arası genel yayın yönetmenliği yaptı.

Gazeteciliği, 1987-95 yılları arasında çalıştığı ve "okul" olarak nitelediği Cumhuriyet'te öğrendi. Çok sayıda dergi ve gazeteye yazı yazdı, TRT televizyonuna ve özel radyolara program hazırladı, bir dönem müzik endüstrisinde de görev aldı ve A&M, Virgin ve Chrysalis gibi firmaların Türkiye temsilciliklerinde "label manager" görevini yürüttü.

Doksanların sonlarında "yeni medya"ya transfer oldu; ZDNet.com ve Ixir başta olmak üzere Internet sektöründe etkin görevler üstlendi. 2002'den itibaren hem basından hem de Internet'ten elini eteğini çekip, kendini tümüyle kitaplarına verdi.

2003 Temmuz'unda yayımlanan "'2012: Marduk'la Randevu" adlı kitabıyla "Saklı Tarih" adını verdiği üçlemenin ilk adımını attı. Dizinin ikinci kitabı "Fraternis: Kayıp Kitaplar,...

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek

Kitapları (birleştir)