Kullanıcı Araçları

Aysel Özakın

Yazar Açıklaması (düzenle)

İlk ve ortaöğrenimini İzmir'de, yükseköğrenimini 1963 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca bölümünde tamamladı. Çeşitli liselerde öğretmenlik yaptıktan sonra Gazi Eğitim Enstitüsü'nde asistan oldu ve "Gerçeküstücü Akımda Aşk ve Mizah" konulu bir tez hazırladı. Çalışmalarını ve öğrenimini bir süre Fransa'da sürdürdü. Daha sonra İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'nde Öğretim görevlisi olarak çalıştı.
1977'de tayini Çanakkale'ye çıkınca öğretmenliği bırakarak yazarlığa başladı ve çeviriler yaptı. 1979’da İstanbul Devlet Konservatuarına Fransızca okutmanı olarak öğretmenliğe döndü. 1980 yılında Berlin'de Yazarlar Sempozyumu'na katılmak üzere çağrıldı ve yurda dönmeyerek edebiyat çalışmalarını önce Almanya'da sonra İngiltere'de sürdürdü. İngiliz ressam ve heykeltıraş Bryan Ingham (1936-1997) ile evlendi. Yapıtları Almanya, Hollanda, Yunanistan, Fransa’da çeşitli yayınevleri tarafından yayımlandı. Yazar, yaşamını Türkiye’de sürdürmekte.
Aysel Özakın, Yeni Adımlar dergisinin düzenlediği Sabahattin Ali Öykü Yarışmasında (1974) "Küçük Şehrin Soğuk Geceleri" adlı öyküsü "En Başarılı Öykü" seçilince ilgiyi çekti. İlk öyküleri küçük kent insanlarının özellikle yoksul çevrelerde baskı altında yaşayan genç...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
1942
Doğum Yeri
Şanlıurfa)

Kitapları (birleştir)