Kullanıcı Araçları

Alp Buğdaycı

Yazar Açıklaması (düzenle)

Alp Buğdaycı, 21 Temmuz 1964’de doğdu. Halep'ten Antep'e göçeden ve sonra Diyarbakır'a yerleşen bir ailenin ikinci çocuğudur. İlk ve ortaöğrenimini Türkiye’nin değişik şehirlerinde tamamladı. 1980’de ailesiyle İstanbul’a geldi. 1981’de, haftalık müzik dergisi HEY’de muhabirliğe başladı. Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nden mezun oldu. Marmara Ünv. İşletme, İ.Ü. Sanat Tarihi ve Marmara Basın-Yayın'ı bitiremedi ve bu okullardan atıldı.

1982-1985’de Ulusal Basın Ajansı’nda (UBA), United Press International'da (UPI), Türk Haberler Ajansı’nda (THA), Ekonomi, Belediye, İçpolitika ve Adliye muhabirliği yaptı. 1986’da haftalık YeniGündem dergisinde röportajlar yazdı. Edebiyat Dostları dergisinde, 'Korkmaz Sönmez' müstear adıyla yazdı. 1987’de haftalık GölgeAdam gazetesinde Gençlik Sayfası hazırladı 1988'de günlük Söz gazetesi Kültür-Sanat sayfasında kitap eleştirileri kaleme aldı. Aynı yıllarda, aç ve işsiz kaldıkça anketörlük yaparak Anadolu'yu gezdi.

1989’da sınav yoluyla TRT’ye “Redaktör Spiker” olarak girdi ve gazetecilik mesleğine, sesi ve seslendirmeyi de ekleyerek devam etti. TRT radyolarında spikerlik yaptı. TRT1'de yayınlanan Gökkuşağı programını hazırladı ve sundu. Diyarbakır radyosuna sürgüne gönderildi.

Özel televizyonların ilk haber spikerlerinden biriydi. Televizyonu bırakıp Sinema-Tiyatro-Edebiyat...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
21 Temmuz 1964
Doğum Yeri
Diyarbakır

Kitapları (birleştir)