Kullanıcı Araçları

Alev Aksoy Croutier

Yazar Açıklaması (düzenle)

Alev Aksoy Croutier, kitapları birçok ülkede yayımlanan, 21 dile çevrilen bir yazar.

Yayımlandığında çok satanlar listesine giren Harem: The World Behind the Veil (Harem: Peçenin Arasındaki Dünya), Taking the Waters adlı kitapların ardından The Palace of Tears (Gözyaşı Sarayı) ve Seven Houses. (Yedi Evin Sırları) adlı romanları yazdı.

Çocuklar için yazdığı Leyla: The Black Tulip adlı romanı AmeriCAN Girl dizisinde yayınlandı ve kitapla birlikte sunulmak üzere Mattel tarafından geleneksel giysili Türk bebeği hazırlandı.

Croutier, İstanbul Robert Kolej’i bitirdikten sonra ABD’de Oberlin Koleji’nde Sanat Tarihi eğitimi aldı. Daha sonra Dartmouth, Goddard, San Francisco üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Japonya, Türkiye, Avrupa ve ABD’de sinema yazarlığı, yönetmenlik yaptı. “Tell Me a Riddle”adlı senaryosuyla Guggenheim Ögülü’nü (ilk olarak bir senaryoya verilen) aldı (1984). Diğer ödülleri: McGrew Film Ödülü (1974), Yılın Editörü (1987), Ulusal Kadın Politik Platformu Ödülü (1991)i “Daughters of Atatürk” kapsamınsa Yılın Kadını Ödülü (2003) ve Türk –Amerikan Konsülü kültür ödülü. 1983’te ünlü yayınevlerinden Mercury House’u San Francisco’da kurdu ve 9 yıl bu yayınevinin şefi editörü olarak çalıştı. Bu süreç içinde değişik kültürlerden yazarlara destek vererek, onların eserlerinin...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
1945
Doğum Yeri
İzmir, Türkiye

Kitapları (birleştir)