Kullanıcı Araçları

A. Yılmaz Soyyer

Yazar Açıklaması (düzenle)

A.Yılmaz Soyyer, 1960 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde doğdu. Liseyi Konya, Karapınar Lisesinde bitirdi. 1986 yılında A.Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Başbakanlık Devlet Arşivleri, Osmanlı Arşivi’nde uzman olarak dört yıl çalıştı. Sonra Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne araştırma görevlisi oldu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Şanlıurfa’nın Kısas Beldesi’nde Bir Toplumsal ve Kültürel Yapı Çözümlemesi” konulu tezle doktorasını tamamladı. 1994 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi A.B.D’na yardımcı doçent olarak atandı. Hâlâ bu görevi sürdürmektedir.
1989 yılından beri Alevi-Bektaşi Geleneği eksenli çalışmalar yapmaktadır. Çalışmalarına Bektaşilerin “Çelebiler” koluyla başlamış ve Doktorasını bu konu etrafında sonuçlandırmıştır. Sonra Bektaşiliğin kapatılış dönemi (1826) ne yönelmiş ve çağdaş bağlamda da “Babagan” kolu üzerinde çalışmalarına devam etmiştir.
İstanbul’da Osmanlı Döneminden kalmış hemen hemen bütün Bektaşî mezar taşlarını fotoğraflamıştır. Gerek Osmanlı Arşivinden fotokopi olarak alınmış Bektaşilerle ilgili belgeler gerekse İstanbul kütüphanelerindeki Bektaşi el yazmalarının “cd” şeklinde kopyalarından oluşan bir arşive de sahiptir.

KİTAPLAR
1-Türk Sosyolojisinin Başlangıcında Bedi Nuri, Kubbealtı Neşriyatı, İstanbul 1996
2-Sosyolojik açıdan Alevi...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
1960
Doğum Yeri
Ereğli, Konya, İstanbul

Kitapları (birleştir)