eski takvim, 72 adet değerlendirme yapmış.  (2/11)
Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim
Kafesteki Kuş Neden Şakır, Bilirim

6

Amerikaya geldiğimden beri en fazla duyduğum isimlerden biri idi Maya Angelou. Özellikle kadınlar çok seviyor onu. Sadece siyahların değil beyazların da idolü. Herkesin kendinden bir şey bulabileceği bir hikayesi var. Bu kitapta beni etkileyen şeylerden biri Maya Angeleo'nun duygu sömürüsünden uzak uslubu ve açıksözlü olması idi. Beyazların siyahlara karşı kabul edilemez tutumunu anlatırken siyahların cephesinden beyazlara nasıl bakıldığını da sansürsüz aktarmış. Çocuk yetiştirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini, onların duygusal hayatlarındaki boşlukları başkalarının rahatça doldurabileceğini de tüm çıplaklığıyla gözler önüne sermiş. Hikaye bazen aşırı üzse de bütün bu acıların Maya'yı Maya yapan olduğunu bilince insan biraz olsun rahatlıyor. Ben kitabı ingilzce okuduğum için bazı terimlerin karşılığını bulmakta biraz zorlandım, çünkü siyahilerin aralarında kullandığı dil hakim. Bazı tasvirler çok uzatılmış geldi bana, Maya'nın şiirlerinde de çokça kullandığı metaforik dil kitaba çok hakim, başlık bile metaforik. Maya'yı tanıdığım için mutluyum, youtube da videoları var, izlemenizi tavsiye ederim, pozitifliği ekrandan size geçiyor:)

Hayvan Çiftliği
Hayvan Çiftliği

9

yIL 2018, Türkiyedeki durumlar malum ve bu kitap bir kere daha anlam kazanıyor.

Bilinmeyen Osmanlı
Bilinmeyen Osmanlı

2

Bu kitabı okumadan önce Hakan Erdem'in Tarih-Lenk kitabını okuyun, zaten sonrasında bu kitabı okumaktan vazgeçersiniz. Yaptıkları hatalar yenilir yutulur değil.

Azınlığın Zenginliği Hepimizin Çıkarına Mıdır?
Azınlığın Zenginliği Hepimizin Çıkarına Mıdır?

7

Satır aralarında güzel detaylar yakalayabilirsiniz ama sanırım Bauman'ın en hafif kitaplarından biri.

Outliers: The Story of Success
İstanbullu Masallar
İstanbullu Masallar

8

Bir yetişkin olarak okurken çok keyif aldığımı itiraf etmeliyim. Amin alayı ve zimem defteri gibi çoktan tarihin tozlu sayfalarında yerini almış uygulamaların anlatılması çok hoş olmuş. Birlikte okuduğumuz çocuklar ise çok şey öğrendiklerini söylediler. Tarih kitaplarının sıkıcı olmayabileceğini bize gösteren yazarımızı tebrik ederim.

El Deafo
El Deafo

8

Geçirdiği menenjit hastalığı sonrası işitme kaybı yaşayan ve devamlı cihaz kullanmak zorunda olan bir çocuğun hikayesi. Karşılaştığı zorluklar karşısında kendisini kahraman gibi hayal edip üstesinden gelmeye çalışan ana karakterin eğlenceli macerelarını hiç sıkılmadan okuyabilirsiniz. İngilizce öğrenme sürecinde çizgi romanlar size çok yardımcı olacak. Görseller hikayeyi tamamlamaya yardım ederken, çocuğunuz bir yandan ingilizce öğrenecek bir yandan da okumayı alışkanlık haline getirecek. İngilizce kitap okutmak bir hayli zordur, bunu yaşayanlar bilir, biz bu sorunumuzu ingilizcemiz oturana kadar çizgi romanlarla aşmaya karar verdik. Kızım ona göre bihayli kalın olan bir kitabı bitirebildiği için çok mutlu oldu. Ben de elbette çizgi roman diye küçümseyip onun şevkini kırmadım👍🏼 Ve en güzeli hemen yeni bir tane kitap almanın peşine düştü. Sanırım bu biz anne babaların en çok istediği şey😉 Yazar Cece Bell bu kitapta kendi çocukluğunu anlatıyor. Bununla ilgili youtube a söyleyişi videoları koymuş. Biz birlikte bu videoları da izledik, Cece Bell kullandığı işitme cihazını gösterdi ve bu durum kızımın çok ilgisini çekti. Hatta eğer işitme engelli bir arkadaşı olursa onunla en iyi arkadaş olacağını, onun sıkılmaması ve üzülmemesi için elinden geleni yapacağını da söyledi. Güzel bir artı daha kazandık, duyarlılık👌🏻 Kitap NewBerry Honor 2015 ödülü ve Eisner Award Basılmış en iyi kitap ödülünü almış. Aynı zamanda Newyork Bestseller listelerinde imiş.