Nicho, 26 adet değerlendirme yapmış.  (1/4)
« geri  
Fedailerin Kalesi Alamut
Daha
Daha

7

Bir şans eseri veya mucize ile dünyaya gelmiş bir çocuğun küçük yaşlardan itibaren acımasız gerçeklerle tanışmasını, kirli işlere bulaşmasını ve iç dünyasını okuduk. Fena değil, yazarın diğer kitaplarıyla kıyas yapmadan, beklentileri yüksek tutmadan okunabilir. ----spoiler---- Hayatını kararttığı insanların; başladıkları yerde - yeni bir hayata çıkmak için yolculuklarının başladığı yerde- hayata veda etmek, güzel fikir. Spiral yönetim şemasına şöyle de bakılabilir mi bilmiyorum : Rastin'in olduğu yere Cuma'yı koyalım ve orası Afganistan, diğer uçta da Gazâ var. Cuma geliyor ve Gazâ tarafından öldürülüyor. Gazâ dönüyor ve Cuma'nın yaşama başladığı yerde yaşamını veriyor.. (saçmalamışta olabilirim, bilmiyorum) ---spoiler---

Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası

10

İhsan Oktay Anar ile neden bu kadar geç tanıştığım için kendime bir hayli kızdığım kitap. Konuyu işleyişi, anlatım dili gayet iyi. Her bölümün başında bahsi edilen hikayeleri devam eden konuya bağlaması çok iyi. Normalde okuduğum kitaplar hakkında uzun uzun bahsetmeyi severim ama bu kitap için diyebileceğim tek şey, -nacizane- mutlaka okumalısınız.

Beyaz Şaman
Beyaz Şaman

8

Cole'ların mecaresı devam ediyor. Bu defa Holden's Crossing'de doktorluk yapmaya başlayan Rob J. Cole Kızılderililerle tanışıyor. Bu tanışma onun ve ailesinin hayatını kökten değiştiriyor. İlk kitap olan Hekim kadar akıcı veya sürükleyici gelmesede bana yine de mutlaka okunmalı diye düşünüyorum.

Babamın Tüfeği
Babamın Tüfeği

6

Adım Azad Şero Selim. Selim Malay'ın torunuyum. Dedem, güçlü bir mizah anlayışına sahipti. Özgür topraklarda bir Kürt olarak doğduğunu söylerdi. Ardından Osmanlılar geldi ve dedeme şöyle dediler: Sen Osmanlısın ve o bir Osmanlı oldu. Osmanlı İmparatorluğu'nun düşüşüyle bir Türk oldu. Türkler gittiler, o da Kürtlerin kralı Şeyh Mahmud'un krallığında yeniden bir Kürt oldu. Sonra İngilizler geldi, bunun üzerine dedem iyiliksever Majestelerinin bir kulu haline geldi, hatta bir-kaç kelime İngilizce bile öğrendi. İngilizler Irak'ı icat ettiler, dedem bir Iraklı oldu, fakat bu yeni sözcüğün gizemini asla çözemedi: Irak, ve son nefesine kadar asla Iraklı olmaktan gurur duymadı; oğlu, yani babam Şero Selim Malay da öyle. Ama ben Azad, o zamanlar hâlâ bir çocuktum.

İbni Sina'nın Talebesi Hekim
İbni Sina'nın Talebesi Hekim

8

Öksüz ve yetim kaldıktan sonra bir berber cerrah tarafından çırak olarak yetişmeye başlayan,hem hokkabazlık hem de cerrahlık yaparken tanıştığı bir Yahudi hekimden etkilenip 2 yıl süren bir yolculuğun ardından İran'a, Hekimlerin Hekimi İbni Sina'nın talebesi olmak, hiç olmazsa eteklerini öpmek için yola çıkan, İsfahan'da Müslümanların Hristiyanlara hekimlik dersi vermemesinden dolayı Yahudi kılığına giren Robert Jeremy Cole'un hikayesi.. Kitabı okurken Rob J. ile uzun bir yolculuga çıktığınızı düşünebilir, onunla birlikte susayıp onunla birlikte yorulma hissine kapılabilirsiniz. Öte yandan tıp biliminin Orta Çağ'da -özellikle doğuda- nasıl olduğu, 3 kutsal din tarafından insanın cerrahi operasyonlarla kesilmesinin yasak olduğu için her şeyin Galen'in kitabından öğrenilmek zorunda olunan ölü bir ilim olduğunu göreceksiniz. Kahramanımız Rob J. inançları ve yasakları bir kenara bırakıp,tehlikeleri göze alıp Tıp biliminin gelişmesine, özellikle hiçbir hekimin çare bulamadığı iç hastalıkları konusunda bir şeyler yapmaya, insanlara faydalı olmaya çabalıyor. Sonuç olarak akıcı bir kitap.Kitabı okumaya başlar başlamaz devamını getirmek bir an önce merakınızı gidermek isteyeceksiniz..

3 gav û 3darek
3 gav û 3darek

6

Rehma xwedê li ser Şêx Seîdê Kal'de be. Xwedê cihê wî bihûşt bike. Pirtûka Jan Dost ev e ku behsa Şêx Seîd dike gelek uslûba xwe, gelek jî çîroka xwe ve xweş e. Li ber sêdarê, 3 gavan de pirtûkê diqedîne. Behsa zaroktiya wî, dê û bavê wî û hevalên wî yê medresê, dildara wî ya Perîxanê, hevalên wî û şoreşa wan dike. Gelek caran dilê min şewitand, ez jî tî mam, çavên min tejî bûn û hêstir hatin xwarê. Ez bejna xwe di şexsê Şêx Seîd'de hemû Şehîdê Kurdistanê ditewinim...

« geri