MandalinaKokusu, 124 adet değerlendirme yapmış.  (1/18)
« geri  
Sherlock Holmes - Akıl Oyunlarının Gölgesinde
Bıçak Sırtı
Bıçak Sırtı

10

Polisiye, gerilim sevenlere önerebilirim. İlk kez Tess Gerritsen okuyan biri iseniz doğru bir seçim yapmışsınız. Rizzoli & isles serisi dışında sevdiğim ve favorim diyebileceğim bir kitap. Daha önce okuyanlar belki aynı ritüelde bulabilir. Sadece kitap karakterlerinin davranışları ve karakterleri birbirini andırıyor fakat konusu değişik. Her zaman olduğu gibi yine katili kitabın bitimine 50-60 sayfa kalmadan tahmin edemiyorsunuz. Çok fazla gerilimi yaşayamıyorsunuz yazarın diğer kitaplarına göre. Ama yine de akıcı üslubu ile kolayca sayfalar ilerliyor, merak duygunuzu da canlı tutabiliyor.

Diriliş (Rizzoli & Isles, #11)
Diriliş (Rizzoli & Isles, #11)

10

Serinin bu kitabı da bir harikaydı. Kitapta katili tahmin edememek çok güzel. Şu ve şu olabilir diyorsunuz fakat asla tam olarak doğruyu bulamıyorsunuz. Kitabın bazı noktalarında isimlerin yabancı olmasından kaynaklı karıştırma ve biraz karmaşa yaşadım. Ama bunun dışında kitabın dili diğerlerinde olduğu gibi akıcı ve çeviri güzeldi. Yazar kendisi araştırarak ve görerek, tecrübe edindiği şeyleri yazdığı için sizi hikayenin içine çok güzel alıyor. Kendinizi oradaymış gibi hissediyor bazen korkuyorsunuz.

Bahçemde Yeşeren Umutlar (Blossom Street Serisi 3)
Bahçemde Yeşeren Umutlar (Blossom Street Serisi 3)

6

Sonunu güzel bağlamışlar kitabın. Fakat okurken çok sıkıldığım yerler oldu. Sanki fazla detaya girmiş fazla uzatılmış gibi geldi bazı bölümler.

Aile Çay Bahçesi
Aile Çay Bahçesi

7

Yekta Kopan kesinlikle kısa kısa öykü yazmalı. Ben öykü kitaplarını daha çok seviyorum. Kitabın karakteri Müzeyyen'i pek sevemedim. Belki bu yüzden kitabı da sevemedim. Bence Müzeyyen fazla keskin düşünce ve karaktere sahip biriydi. Daha çok her şeyi içinde yaşayan ve dışarı hiçbirini yansıtmayan biri gibi geldi bana. Yani sadece hayalde olan bir kişi gibiydi.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (Harry Potter, #5)
İki Şiirin Arasında
İki Şiirin Arasında

10

Yekta Kopan okumayı seven biriyim. Ben kitap okumayı severim diyen herkes mutlaka bir kitabını okumalıdır. "Türk yazarları iyi yazamıyor" diyenler ise daha Yekta Kopan ile tanışmamış derim. Bu kitabında da iki yeni öyküsüne ("Şarkılar Seni Söyler" ve "İki Şiir Arasında") bayıldım. Diğer öykülerini okumuştum daha önceden. Fakat tekrar okumak beni sıkmadı. Kullandığı anlatım ne çok yalın ne de çok karmaşık. Çok ölçülü seçilmiş kelimeler bulacaksınız. Ve siz fark etmeden hikayenin içinde bulacaksınız kendinizi. İyi ki bu kitabını da almışım dedim.

« geri