deryasin, 51 adet değerlendirme yapmış.  (2/8)
Beyaz Geceler
Beyaz Geceler

10

Kitap kısa iki öyküden oluşuyor. Kitaba da ismini veren Beyaz Geceler'i okurken tiyatro izliyor hissine kapıldım. O kadar içten ve samimi bir dille yazılmıştı. Yalnız Dostoyeski'yle Suç ve Ceza kitabıyla tanışmış biri olarak farklı anlatım tarzıyla şaşırttı beni yazar bu kadar sade bir anlatım beklemiyordum. İkinci öykü olan Uysal Kız da aynı içtenlikle yazılmış. İçini döken birinin günlüğü gibiydi. Okurken keyif aldım. Okumayanlara tavsiye ederim. :)

Kuşlar da Gitti
Kuşlar da Gitti

10

Yaşar Kemal kaleminin gücünü bir kez daha göstermiş. Kendine has anlatım tarzıyla, betimlemeleriyle hayranlıkla okutturuyor kendini. :) İstanbul'un şehirleşmesiyle birlikte azalan kuş sayından, toplumun yozlaşmasından ve kaybedilen değerlerden söz etmiş. Her şeye rağmen umudunu yanında taşımış hep. Yine de hüzünlü sondan kaçamamış. İncecik kitapla içinizde bir yerlere dokunmuş usta yazar. Hala okumadıysanız okuma listenize ekleyebilirsiniz :)

İnce Memed 2
İnce Memed 2

7

Yaşar Kemal'in keskin gözlemciliği tartışılmaz bir gerçek. Serinin ikinci kitabında bu özelliği daha da belirginleşiyor. Betimlemeler ilk kitaba göre daha yoğun. Bu yüzden kitap yavaş ilerliyor. İnce Memed 2 sanki Çukurova belgeseli tadında bir kitap. Yazar destansı anlatımını gerçek olaylarla birleştirerek farklı bir hava katmış kitaba. Bu da kitabın akıcılığını sağlamış. İnce Memed biraz geri planda kalmış. Yağız atın anlatıldığı bölümlerde sıkıldım ve bu bölümlerde kopukluk yaşadım.

Küçük Kara Balık
Küçük Kara Balık

7

Yine kısacık bir öyküden alınan birçok ders :) Küçük Kara Balık'ın cesareti, özgürlüğüne düşkünlüğü sizinde içinizde bir şeyler değiştirecektir. Okurken "Hayallerinin peşinden koş bir gün mutlaka yorulacaklardır." sözünü anımsattı bana :)

Siyah Süt
Siyah Süt

4

Bu kitabı bitirebildiysem sırf zeigarnik etkisine olan inancımdan. Girişi sıkıcı buldum ilerleyen zamanlarda iç sesiyle olan diyalogları etkileyici ve eğlenceliydi. Kadın yazar olmanın zorluklarına değinmeside iyiydi. Ancak bunlardan arta kalan kısımları düşünmek bile istemiyorum şu an :( ayrıca batıl inançları beni deli etti. Hamilelere tavsiye etmiş çoğu okur ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Normal bir hamilelik yaşayan birinin okurken kendini Elif Şafak la özdeşleştirip depresyona girmesi olası. Ben çok mutluyum hobi olarak depresyona girmek istiyorum diyorsanız okuyun.

Sis ve Gece
Aşkla Kal
Aşkla Kal

9

Yazarın okuduğum ilk kitabı olduğundan dolayı diğer kitaplarıyla karşılaştırma şansım yok malesef. Yazar kimi zaman okuyucuyu fazla şaşırtmaya çalışmış biraz abartı olmuş gibi. Bazen tekrarlara düşmüş o kısımlar benim biraz sıkılmama neden oldu. Bunların dışında okuduğum kitaplardan farklı bir kurguya sahip. Yazarın dilinin beklediğim kadar basit olmadığını belirtmek isterim. Ana karakter Derya'nın dalgıç olmasından dolayı kimi zaman dalışla ilgili bilgiler veriyor. Mitoloji ve arkeoloji bilgilerinden çok az da olsa yararlanılmış. Yazara karşı fazla önyargılıydım. Bu kitapla tanışmamı sağladığı için kitabı hediye eden değerli insana bir kez daha teşekkür etmeliyim :)