ilkayozgur, 66 adet değerlendirme yapmış.  (1/10)
« geri  
Fırtına (Tempest, #1)
Fırtına (Tempest, #1)

7

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/12/frtna-kitap-yorumu.html Sınavlarımdan dolayı bu kadar yoğun olmasaydım çok daha kısa bir sürede bitirebilirdim Fırtına'yı. Gerçekten de fırtına gibi hıphızlı okunabilir. Yani ilginç bir kurgusu var. Ancak dil ve anlatım yönünden , bana çok da başarılı gelmedi. Tabi bunda çeviri faktörü de etkili olabilir , orasını bilemiyorum. Karakterler falan da iyiydi , hoştu ama pek de ısınamadım. Tam olarak kurgunun neresinde olduğunu çözemesem de bir mantık hatası varmış hissini verdi.

Kuyucaklı Yusuf
Kuyucaklı Yusuf

8

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/11/kuyucakl-yusuf-kitap-yorumu.html Kuyucaklı Yusuf'u gerçekten keyif alarak okudum. Üstelik çok kısa bir zamanda da bitirdim. Sabahattin Ali'nin üslubunu gerçekten çok sevdim ve diğer eserlerini de okumak için sabırsızlanıyorum.

Ölü Ozanlar Derneği
Ölü Ozanlar Derneği

10

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/11/olu-ozanlar-dernegi-kitap-yorumu.html Sayısız kere okuduğum bir kitaptır Ölü Ozanlar Derneği. Ve her okumamda kitabın bambaşka bir yönünü gördüm. Beni derinden etkileyen sayılı kitaptan biridir.

Kördüğüm
Kördüğüm

8

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/11/kordugum-kitap-yorumu.html Kördüğüm'ü çok uzun zamandır okumayı istiyordum ancak nedendir bilinmez , almayı hep erteliyordum. Hep başka önceliklerim oluyordu sanırım. Ama keşke olmasaymış. -,- Kitabı geçen ay D&R'nin 9.90 kampanyasından almıştım. ( Ve okumayı yine bekletmişim görüldüğü üzere. -,-) Kitabı aldığımda konusuyla ilgili hiçbir fikrim yoktu. Sadece bende herkes gibi kapağına vuruldum. Ayrıca kapağı da içeriğiyle bağlantılıymış ve bu da çok hoşuma gitti. Küçük bir detay olsa da böyle küçük farklılıkları seviyorum. Onu bunu bırakıp kitabın konusuna değinirsem eğer ; kitabımız akıl hastanesinde başlıyor. Naomi'nin kendi karanlığında kaybolduğu yerde. Naomi , oraya nasıl düştüğünü anlatıyor , duygularını açıyor kitap boyunca. Zaman zaman geçmişine gidiyoruz , zaman zaman da bugünün de yaşadıklarına geri dönüyoruz. Açıkçası ben de çoğu kişi gibi kitabın sonunu az buçuk tahmin edebildim. Ama keşke edemeseydim. Kitabın gerçekten rahatsız edici bir konusu var derinlerde. Ama ne olduğunu söyleyip sürprizi bozmak istemiyorum. Siz kendiniz okumalısınız. Evet bence oldukça rahatsız edici ama bir o kadar etkileyici bir kurgu üzerinden gitmiş yazar. Ayrıca yazarın betimlemelerini çok sevdim. Ama bütün bu olumlu şeylerin yanında bir şeyler eksik geldi bana. Yani nasıl anlatsam? Karakterlere tam olarak adapte olamadım , onlarla tam olarak bütünleşemedim. Hep bir şeyler havada kaldı okurken. Onun haricinde akıcı bir kitaptı. Öyle ki okul zamanında bile benden beklenmeyecek bir performans gösterip 2 gün içerisinde bitirdim kitabı. Demin de bahsettiğim gibi kitabın sonunu tahmin etmiştim ancak yine de tüylerim diken diken oldu. Aklım hala almıyor olanları. (Bunlar hep merak edip okuyun diye. :P) Yani anlayacağınız bir şans verirseniz pişman olacağınızı düşünmediğim bir kitap Kördüğüm. Şimdi düşündüm de kitap gerçekten de adı gibi Kördüğüm. Son sayfalarda gerçekten Kördüğüm olacak her şey. (Benim aklım oldu açıkçası. Üstelik sonunda olacakları biliyordum. -,-)

Matilda
Matilda

10

Matilda'nın kitaplara olan aşkına hayran kaldım. Ve o kitap okurken, çevresindeki insanların onu tuhaf karşılaması aslında pek çok kitap aşığının da ne yazık ki sık karşılaştığı bir problem. Keşke insanlar olaylara biraz daha geniş pencerelerden bakabilseler. Hayır kitap okumanın zevkine bir kere erişseler onlar da ellerinden bırakamayacak ama.. Neyse. Her yaştan okuyucunun severek okuyacağını düşünüyorum.

Yaz Kılıcı (Magnus Chase ve Asgard Tanrıları, #1)
Yaz Kılıcı (Magnus Chase ve Asgard Tanrıları, #1)

8

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/11/yaz-klc-rick-riordan-kitap-yorumu.html Not: Yorumun tamamı için bloğuma göz atabilirsiniz. Rick Riordan'ın yeni bir seri yazdığı haberini aldığımdan beri bu kitabı okumayı delicesine istiyordum ve sonunda muradıma ermiş oldum. Kitabı beğeneceğimi daha okumaya başlamadan önce bile biliyordum ancak Percy Jackson kadar sevebileceğimi sanmıyordum. Her ne kadar Percy'nin bende yeri ayrı olsa da Magnus da en az Percy kadar sağlam bir karakterdi. İskandinav mitolojisi başlarda bana biraz karışık gelse de sonraları beni bir hayli içine çekmeyi başardı açıkçası. İnsan ister istemez Rick Riordan'ın yazdığı diğer serilerle kitabı karşılaştırıyor ancak daha serinin başlangıcı olmasına rağmen kitabı çok sevdim. Hatta bu yılın favorileri arasında şu an için aday bile oldu diyebilirim.

Umutsuz (Umutsuz, #1)
Umutsuz (Umutsuz, #1)

7

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/10/umutsuz-kitap-yorumu.html Not: Yorumun tamamı için bloğuma göz atabilirsiniz. Kitabı genel olarak gerçekten çok beğendim. Ancak tek şikayetim , bu aralar romantik okumak istesem bile kitabın bana aşırı romantik gelmesi oldu. Bu benden mi kaynaklıydı artık orasını bilemiyorum ama bazı yerlerdeki aşk böcekliği beni benden aldı. Ama buna rağmen okudum , okudum ve okudum. Sonra gözlerim doldu ve neden diye sorup durdum kendi kendime. Aslında yazara kırıldım Sky adına. Bu genç yaşında yaşadıkları adına.

« geri