Nesferatu, 97 adet değerlendirme yapmış.  (1/14)
« geri  
Kaiken
Hiçbir Zaman Yeterince Deliremeyeceğiz
Hiçbir Zaman Yeterince Deliremeyeceğiz

10

Kitabın ismi ilginizi çekti mi? Son zamanlarda aklı olan delirsin diyenlerden misiniz? Yoksa uzaylı olsak ne güzel olurdu ben dünyada yaşamaktan bıktım diyenlerden mi? Peki bu dediklerimin kitapla bir alakası var mı? Kısmen diyelim.Kitap öncelikle 150 sayfa civarı bir hikaye kitabı.Açıkçası 2 kişinin puanlayıp kimsenin değerlendirme yapmaması beni çok üzdü, çünkü eminim buradaki çoğu kitaptan daha çok hak ediyordur bilinmeyi.Ve 10 puanı süs olsun diye vermedim tabiki kitap özgün hikayeleriyle hak ediyor bence tamamen.Yer yer güldürüp yer yer duygulandırıyor ve hayata dair güzel tahliller içeriyor, yoksa siz hala denemediniz mi?

Fahrenheit 451
Fahrenheit 451

8

Distopyaları seven biri olarak kitaba çok pozitif yaklaşıyor olabilirim, aslında evet kitabın anlatım yoğunluğu sizi sizden almıyor bir edebi şölen değil ama V for Vendetta gibi bu maskenin arkasında bir fikir var diyorsunuz.Fahrenheit 451, fenle aşina olanların direk aa bu hani celcius kelvin falan çevirdiğimiz sıcaklık birimlerinden değil miydi dediğini duyar gibiyim aynen öyle Fahrenheit 451 kitabın dediğine göre sayfaların yandığı sıcaklık imiş.Kitapsa bize kitap okumanın anormal görüldüğü bir distopyayı anlatıyor.Evet insanlar robotlaşmış duygular bayağılaşmış meseleler derinlemesine düşünülmez olmuş.Böyle bir evrende ufacık bir kız insanın içine bir prizma tutuyor ve dünya yeniden 7 renk demetine kavuşuyor.Sonrasında sorguluyor insan yavaş yavaş.İtfaiyeciler neden söndürmekle görevliyken kitapları yaksındı ki? Çok fazla detayına girmek istemiyorum, kitap 250 sayfalık bir içim su gibi sıkmadan okutturuyor kendini, başlarda biraz ne zırvalıyor bu diyorsunuz ama taşlar yerine oturunca merakla sonunu bekliyorsunuz ve sonunu sizin için bozmuyorum keyifli okumalar.V for Vendetta'ya niye atıf yaptığımı bence okursanız bana hak vereceksiniz.

Başka Bir Gün (Her Gün, #2)
Başka Bir Gün (Her Gün, #2)

6

İlk kitaba göre daha güzel en azından bir şeylerin aceleye gelmediğini bu sefer yazarın daha planlı olduğunu görebiliyoruz.Ayrıca olayları Rhiannon'un bakış açısından görmek güzeldi.Düşük vermemin sebebi kitap İngilizce'de 'teenager' diye geçen kitleye hitap ediyor, kitapta duygular dışında şaşırtan hiçbir yenilik yok ve de çeviri cidden çeviri kokuyor.Yer yer hollywood dublaj esprileri kadar hissettiriiyor.Zaman geçirmelik ortalama bir kitap.

Her Gün (Her Gün, #1)
Gizliajans
Gizliajans

8

Yazarın yine eğlenceli ve kıvrak anlatımıyla başlayan kitap başlangıçta sade ve yüzeysel bir kitap gibisinden bir algı yaratıyor sizde ama okudukça kitabın aslında o kadar da vakit öldürmelik bir kitap olmadığını anlıyorsunuz.Bence okunması gereken güzel kitaplardan deneyin derim.

Şah ve Sultan
« geri