Nesferatu, 97 adet değerlendirme yapmış.  (2/14)
Katre-i Matem
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri (En Sıradışı Vakalar)
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri (En Sıradışı Vakalar)

9

Psikiyatri ilgi alanıma girdiğinden haliyle kitaba verdiğim puan artıyor ama kanımca zaten bu kadarını hak ediyor.Olaylar genel itibariyle romanla bilimsel içerik arası gidip geliyor ama tabi bu sizin yapıttan aldıgınız hazzı azaltmıyor aksine bir şeyler öğrendiğinizi hissediyorsunuz.Özellikle psikoloji açısından daha fazla şeyler öğrenmek karşınızdakiyle empati yapabilmenizi sağlar, yani siz konuşurken biri ensesini kaşımaya başlamışsa artık 'tüh sıktım mı acaba' diyebilirsiniz.Hem otobiyografi hem de psikiyatri dalı açısından güzel bir yapıt.Okuyun okutturun.

Dublörün Dilemması
Dublörün Dilemması

10

Absürd komedi kavramını duydunuz mu, veya ne kadar içli dışlısınız? Aslına bakarsanız bu eser çok absürd komedi kategorisine giriyor denemez ama bence izleri gayet mevcut.İlk defa Murat Menteş'in kitabını okudum şiddetli tavsiyeler üzerine.Kitapta ilk izlenim olarak kafadan anlatım tarzının farklılığı var ; hani böyle sanki çok ciddi bir şey söyleyecekmiş gibi ama birden bir bakıyorsun adam zırvalıyor şuan benim yaptığım gibi hehe.Çok kitap okudum diyemem ama kitap okurken kahkaha attığım hiç olmamıştı Japon Light novelleri dışında.Okurken yüzünüzde devamlı bir tebessüm bırakacak, yer yer bir o kadar da sarmalayacak sürükleyici garip mafyavari bilim kurgu daha bilmem ne kadar faktörü çarpıp ard arda sıralayıp karekökünü alın aha bu kitap için atfedin.Overrated olabilir ama Leyla da Mecnun'un abarttığı kadar güzel bir kız değildi, anladınız siz onu.

Mutsuz Çocuklar Ülkesi
Sapphique (Incarceron, #2)
Sapphique (Incarceron, #2)

8

Serinin ilk kitabı biraz monotondu ki ikinci kitap için de çok aksiyonlu olduğunu söyleyemem, ama bu kitapta kendimi olaya vermeme sebep olan güzel yerler vardı.Mesela sonradan bir büyücü dahil oldu efsanelerini duyduğumuz Sapphique'i sanki daha yakından tanıyıp anlamaya başladım ve Hapishane'nin de aslında nasıl bir yeri temsil ettiğini görmüş oldum.Kitabın son kısımları ve fantastik kurgusu özellikle beni şaşırttı kitabı tekdüze kendini yeterince açıklayamayan kavram kargaşası yaşayan bir silsile olarak değerlendirmekten vazgeçtim.Fantastik kurgu olarak okunabilecek kendi içinde tutarlı güzel bir kitap ama öyle çok abartmamak lazım.Bestseller kavramı yanıltıcı olabiliyor.

Deli Çocuğun Güncesi
Deli Çocuğun Güncesi

8

Destek yayınlarının tekdüze beyin mıncıklatması yaşatan kitaplarından bıkmıştım aslında arkadaşım bu kitapta kendinden çok şey bulduğunu ifade etmese sahip olduğum önyargıdan muhtemelen okumazdım kitabı, ama şunu ifade edeyim hayal kırıklığına uğratmadı.Hani bu ifadeyi kullanmayı pek sevmem ama insanın içini ısıtan nostaljik güzel bir kitap tavsiye ederim okuyun.

Aldatmak
Aldatmak

6

Tahmin edersiniz Simyacı dan sonra güzel bir kitaptır düşüncesiyle başladım öncelikle bu kitabı okumak isteyenler hani bizim alışık olduğumuz Türk geleceklerinin ahlak yargilarindan dışa çıkıp olaya biraz daha amerikanvari gözle bakmalilar , yoksa kitap cinsellik içeren hem suçlu hem güçlü pırlanta gibi kocan var daha ne istiyorsun be , diye atıflarda bulunacağınız bir karakterin hikayesinden öte geçmez. Beğendim mi? Tam emin değilim hayata dair güzel cikarimlar vardı ayrica kitap size günümüz hayatına olgunlarin günlük telaseleri boyutundan bakmaniza olanak sağlıyor ama değer mi varın onu da siz düşünün. Genel itibariyle eh işte fena değil dedim, bu da oldukça iyimser bir yorum.