hikmetmlt, 41 adet değerlendirme yapmış.  (3/6)
Dava
Dava

9

Her yerde her an kurulabilecekmiş gibi bir mahkeme. Bilinmeyen bir suç. Bay K hakkında açılan bir dava ve içine düştüğü kendini savunma ve sorgulama psikolojisi. Karışık ve karmaşık gibi gözükse de ulaşılamayan ve sorgulanamayan otoritenin aldığı karara karşı verilmeye çalışılan bir mücadelenin Kafka'nın kaleminden anlatımı Okumamış olan arkadaşlara tavsiye edebilirim

Yeraltından Notlar
Yeraltından Notlar

10

Kişilik çatışması içierisinde hayata ve insana dair bilgece sözler ve alabildiğine felesefe .Kitabın başlarında dikkatli gitmek gerekiyorki içine girilebilsin. Sonlara doğruda bitmesin istiyorsunuz. Etrafınıza şöyle bir göz gezdiriniz! Gerçek hayat denilen şeyin ne olduğunu, nerede olduğumuzu bilmiyoruz bile! Kitaplarımızı ve hayallerimizi elimizden alsalar, öylece ortada kalakalacağız. Neyi sevip nede nefret ettiğimizi bilemeyeceğiz. Etiyle, kemiğiyle gerçek birer insan olmak o kadar zor ki!.

Ana
Ana

10

Fabrika sahipleri, onları kollayan bürokrasi ve bu güç dengesinin ezilen çoğunluğu olan işçiler. Oğlunun başlattığı işçilerin ve çalışanların haklarının sömürülmesine karşı isyan hareketine katılan yaşlı bir ANA nın bu mücadele içerisinde inisiyatif kullanarak aldığı rol, kendini geliştirmesi. Çok etkili bir dille anlatılmış. Hele bu kitap bu gün yani 2014 yılında benim açımdan daha değerli ve anlamalı geldi. Ben sosyaliste değilim. Ancak çalışanların haklarının eşit ve adil dağıtılması her çalışanın emeğin karşılığını hak ettiği ölçüde alması. Çalışıp para kazanacak diye tüm hayatından feragat etmemesi gerektiğine, Zenginin zenginliğindeki gücün fakir ve yoksullara yardımları ölçüsünde gözükeceğine inanıyorum. Bu yüzden bu kitapta yaşlı bir kadın ilerlemiş yaşına rağmen bir haklı düşüncenin peşinden gidebiliyor. Yaşına ve başına bakmadan! Okuma yazma öğreniyor başka insanlarında mutluluğu için mücadeleye giriyor. Koşulsuz, Öngörüsüz, Şartlanmışlık olmadan okunması gereken bir kitap.

Kuyucaklı Yusuf
Kuyucaklı Yusuf

9

Çuğun bu metaneti orada bulunanların kalbini parçalıyordu. Zaten, bir felakete sükûn ve itidalle tahammül edenlerin manzarası, o felaket için ağlayıp çırpınanların manzarasından çok daha korkunç ve ezicidir. Harika bir dil ,bir okadarda yalın anlatım. Okumamış olan arkadaşlara tavsiye ederim.

Aşka ve Kadınlara Dair: Aşkın Metafiziği
Bin Muhteşem Güneş
Bin Muhteşem Güneş

9

Hayat ve yaşam şartlarının zorlaştığı bir coğrafyada Gelenekler, inaç ve bunlara bağlı prensiplerle daha da zorlaştırılan hayatlar. insan yerine konulmayan kadınlar, büyük ülkelerin güdümündeki gurupların kendi ülkesinin insanları ile acımasız savaşı, savaşın yıktığı harap ettiği şehirler , köyler ve insanlar. İki kadının kesişen yollarında birbirinde farklı zamanlara ve mekanlarda yaşadıkları ortak kaderin birleştirin örgüsü....... Harikaydı, Muhteşemdi,Süperdi.......vs Okuyun hak vereceksiniz.

Sırça Köşk
Sırça Köşk

9

çok farklı konuları hikayeleştirerek anlattığı kitabında tümünü beğenmekle beraber özellikle Çilli , Çigara, Katil Osman, ve Beyaz gemi benim açımdan harikaydı.