irem4736e, 45 adet değerlendirme yapmış.  (2/7)
Kutup Kayması (Numa Files, #6)
Kutup Kayması (Numa Files, #6)

8

Not: Şimdi yazacaklarımı gerilim filmlerinin fragamanında kalın sesi bir adam olur da bir şeyler söyler filmle ilgili. İşte onu hayal ederek okuyun :D Okyanuslarda olağanüstü değişimler... Nesilleri tükenen canlılar... Tehlikeli bir proje... Gözünü hırs bürümüş insanlardan bu dünyayı kurtarabilecekler mi?... Yoksa... Bu proje kıyameti getirecek mi?.. Süper gerilimli bir kitaptı (: Uzun süredir okumuyordum bu tür. Zaten okuma hızım üniversite olayları bayram derken azalmıştı bayağı (: Gelelim kitabımızın yorumuna (: Spoiler vermeden bu kitap hakkında nasıl yorum yapabilirim bilmiyorum. (: Öncelikle şunu söylüyorum... Kitabın başında çooook sıkıldım. Her bölümde birbirinden bağımsız olaylar anlatılıyor arada hiçbir bağlantı kuramıyorsunuz... Ve her bölümde yeni karakterler tanıyorsunuz. Kafam o kadar karıştı ki (: 100. sayfadan sonra biraz olaya hakim olmaya başlıyor insan (: Ama sonrası... Off muhteşemdi gerçekten çok sevdim.. Karakterler çok etkileyiciydi. Cesur karakterleri severim.. Özellikle Karla'nın vaftiz dedesinin kitapta yaptığı son atağa bayağı güldüm :D Yaşlı başlı adam hala kar*** Tamamm spoiler vermiycem :D Başlarda kesinlikle sıkıcağınızı düşünüyorum ama gerçekten buna değiyor. Gerilim, macera kitaplarını seviyorsanız kesinlikle kaçırmamalısınız (: Clive CUSSLER'ın diğer kitaplarına da bir göz atmak istiyorum (:

Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler
Yıldızlı ve Yağmurlu Geceler

8

Uzun süredir böyle akıcı bir kitap okumamıştım (: Tam yazlık bir kitap olmuş. İnsanın kafasını rahatlatıyor (: Karakterler, yazarın anlatımı çok samimi. İnsan kendini karakterlere çok yakın hissediyor okurken (: Normalde kitabı okurken küçük bir kağıda not alırım. Ama bu sefer yapamadım. Akıcı olduğu için bir ara verip not alamadım hiç (: 4 karakter var farklı ülkelerden bir Yunan adasına geliyorlar. Hayatlarında olanlar, birbirleriyle ilişkileri anlatılıyor kitapta. Debbie MACOMBER kitaplarına benzettim. Fazlasıyla benziyor sadece bu kitap Debbie'nin kitaplarından daha gerçekçi geldi. Debbie'nin kitapları malum fazla iyimser. Normalde olamayacak kadar harika, iyi giden hayatlar anlatılıyor (: Kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap. Zaten fazla zaman almıyor. Biraz kendinizi dinlendirmek istiyorsanız muhteşem bir seçim olacaktır (:

Yaşama Sanatı
Yaşama Sanatı

4

Önce kitabın iyi yönlerini mi kötü yönlerini mi söylesem diye düşünüyorum (: İyiden başlayalım değil mi (: Evet.. Bireysel psikolojiyi anlatan bu kitap çok fazla bilgi içeriyor. Eğer kitabı tercih edersiniz boş bir okuma olmaz bu sizin için. Hayatın birçok alanına değiniyor kitapta. çocukluktan yetişkinliğe insan problemlerinin temeli neye dayanıyor, bunları çözümlemek için ne gibi yöntemlere başvurabiliriz.. Çocuklar ve büyüklerde davranışın özü neye dayanıyor gibi birçok sorunun cevabı var. Kitapta en çok üstüne düşülen konu ise aşağılık ve üstünlük kompleksi.. Ve bunların birbiriyle olan ilişkisi, hayata olan etkileri... İnsanları çözümlemek için birçok yol sunuyor.. Kolay ve gerçekten hayatta karşılaştığımızda doğru olduğunu gördüğümüz şeyler bunlar. İlki ilk anılar. İlk anıların insanlar üzerindeki etkisi anlatıyor. Spoiler vermemek için konuyu fazla açmayacağım :D Diğeri uyuma pozisyonu.. Bundan bile kişiliğe dair ipucu yakalayabiliriz. Günlük hayatta vücut duruş biçimi de bize bu konu da fikir verebilirmiş. Ve son olarak hayaller ve düşler.. Bunlar kitabı okumaktan memnun olduğum kısımlar bir de memnun olmadığım kısımlar var tabi :D 191 sayfalık kitap 1 haftada anca bitti :D Bilmem anlatabildim mi.. Özellikle ilk 30-40 sayfada dedim ben bu kitabı bitiremem bırakayım en iyisi.. Ders kitabından daha sıkıcı bir dili vardı. Neyse ki sonra insan hayatından verilen örnekler kitabın az da olsa akıcı olmasını sağladı.. Aa aslında bunun dışında bir problem yokmuş :D Önerip önermemekte çok kararsızım. Kitabın içeriği çok güzeldi fakat bu konuyu anlatan daha akıcı kitaplar vardır diye düşünüyorum (:

Sorgulayan Denemeler
Sorgulayan Denemeler

3

Kaç gün oldu okumaya başlayalı... 11... 12?.. Uzun zamandır bu kadar sıkıcı bir kitap okumamıştım ben. Kitabın adı yanılttı beni öncelikle. Kitapta denemeler değil makaleler var. Bu kadar ikna etmeye inandırmaya çalışan yazılar beni sıktı açıkçası. Tamam önemli konulara değinilmiş fakat bir türlü bitmedi. Çok zor okudum. Bitse de kurtulsam diye... Yaşlandım ya kitabı okurken :D En son dün gece dedim bitsin artık gece 1'e kadar oturdum okudum... Kitap bitti ama bende bittim (: Kitaplarda yazım, noktalama hatalarına takılan biriyim. Noktalama hadi oldu diyelim ama bu kadar yazım hatası her 2 sayfa da bir var (: Daha fazla konuşmak istemiyorum kitabı hatırladıkça içimi sıkıntı basıyor :D Tavsiye eder miyim?.. Bu kadar kötü eleştiri sonrası sanki kitabın hakkını yiyormuşum gibi geldi ama tavsiye etmek hiç içimden gelmiyor :D

Siyah Kan
Siyah Kan

10

Siyah Kan... Gerçekten etkileyici bir kitaptı bana göre. Öncelikle betimlemeler harikaydı. Kitap insanın aklında öyle bir canlanıyorki... Kendimi film izliyor gibi hissettim (: Genelde aklımda canlandırmak kolay olmuyor fakat bu kitapta verilen ayrıntılarla bunu başaramamak çok absürt olurdu (: Bir daha GRANGE kitaplarını gece okumamaya karar verdim :D Kitaplardan bu şekilde etkilenmezdim ama 2 gece rüyama girdi :D Benim bu kitaplarda kafama çok ama çok takılan bir şey var... Bu konuyu okuyanlarda fark etmiştir diye düşünüyorum... Dan BROWN kitaplarında da bu ayrıntı var. Bu kitapta da vardı. Kahraman o kadar meşgul ki yemek yemeye zaman ayırmıyor :D Benim kitap boyu aklımdan geçen ne peki... Ben olsam şimdiye ölmüştüm açlıktan, buna nasıl dayanıyor, bir yerde bayılıp kalacak şimdi :D Bir de bu süper kahramanlar uyumuyorlar da :D Bu kadar aksiyona o halde nasıl dayanılabilir :D Mümkün değil :D Bu arada kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap... Gerilim macera kitapları seviyorsanız kaçırmayın. Muhteşemdi (:

Sherlock Holmes - Ölümle Randevu
Sherlock Holmes - Ölümle Randevu

9

Sherlock HOLMES... Evdekiler izlerken dizilerden birkaç kısım izlemiştim (: Etkileyici bir karakter (: Bakmak ve görmek arasındaki farkı anlatıyor.. Detaylardan edindiği bilgiler muhteşem (: Kitap 12 hikayeden oluşmuş. Hikayeler Sherlock'un arkadaşı Dr. Watson tarafından yazılıyor. Bazen davalar onları, bazen onlar davayı buluyor. En çok "Bir Kimlik Vakası" adlı hikayeyi beğendim. Öyle ince detaylar yakalıyor ki Sherlock insan hayrete düşüyor (: Son hikaye de Sherlock'un nasıl öldüğünü anlatıyor. Tabi o kadar belaya bulaşırsa olacağı bu :D Kendisi kaşınıyor :D

Senden Önce Ben (Senden Önce Ben, #1)
Senden Önce Ben (Senden Önce Ben, #1)

7

Bazı kitaplar fazla iddialı olabiliyor. Bu da onlardan biri. Ama bu iyi anlamda değil kötü anlamda bir yorum. Merak ettiğim bir kitap olmasına rağmen arkasındaki iddialı sözü görünce okuma hevesim kaçtı. Mucizelere inanmıyorsanız durup bir kez daha düşünün. Kitaplar hayatımızda çok şey değiştirebilir buna inanıyorum. Fakat bazı şeyler değişmez. Mucizelere inanan biri değildim ve hala inanmıyorum. İnanan kişileri de hiç anlayamayacağım sanırım. Tabi bu sözün beni çok fazla rahatsız etmesinin nedeni realist biri olmam olabilir. Akıcı bir kitap olduğu kesin. En azından bana öyle geldi. Sonu tam beklediğim gibi bitti. Sonunun beni şaşırtmasını bekliyordum. Çünkü kitap hakkında çok yorum yapıldı ve sorduğum herkes kitabın sonunda çok ağladığını, çok heyecanlandıklarını söylediler. Bu yüzden hayal kırıklığına uğradım. Onun dışında güzeldi. Özellikle kitabın orta kısımlarını çok keyif alarak okudum. (: Benim gibi acıklı kitaplardan hoşlanmıyorsanız tavsiye edeceğim bir kitap değil. Gerilim, macera, polisiye, fantastik türü kitapları daha çok seviyorum. Tabi felsefi, psikolojik, mitolojik kitapların yeri çok ayrı bende. Acıklı kitapları sevmememin nedeni var tabi. İnsan hayatında birçok acıklı olay yaşayabiliyor. Bir günün her anında mutlu olduğum bir zamanı hatırlayamıyorum şahsen. Hayatımızda gerilim, macera oluyor fakat fazla değil. Hayatımda yaşayamayacağım şeyleri okumak daha mantıklı geliyor. Fantastik kitaplarda geçen olayları kaç kişi kendi hayatında yaşayabilir değil mi? (: