faldov, 41 adet değerlendirme yapmış.  (2/6)
Masumiyetin İçin Savaş
Masumiyetin İçin Savaş

7

Doktor Tess'i kitapta maalesef göremiyoruz tabii bu durumda kitabı daha yalın kılıyor.Sanki vites küçültmüş gibi.Öyle çok karmaşık bir kurgusu yok.Sürükleyici ama sonunda şaşırtmayan bir kitap.Fakat buna rağmen piyasadaki bir çok polisiye-gerilim türündeki romanlardan daha başarılı. 7/10

İhanet Noktası
İhanet Noktası

8

Bildiğimiz Dan BROWN aynen devam ediyor fakat önceki kitaplar kadar beğendim diyemem.Akıcı olması ve mekanların tasviri gayet başarılı. Bilim-Kurgu deyince akla zaten Dan Brown geliyor.Brown severlere tavsiye ederim.Bir çırpıda okuyup bitireceksiniz.

Kör Baykuş
Kör Baykuş

6

Öncelikle kitabı okumadan önce yazar hakkında araştırma yapmanızı tavsiye ederim.Sadık Hidayet bu romanda o kadar karamsar o kadar melankoli ki ister istemez bu durum okuyucuyu da etkiliyor.Yaşadığı dönem ki ruh haline romana aksettirmeyi başarmış. Kör Baykuş maalesef beklediğim etkiyi yaratmadı.Fakat yine de İran edebiyatından bir yapıt okumak güzeldi.

Bab-ı Esrar
Bab-ı Esrar

7

Mevlana ile Şems üzerine yazılmış bir roman.Bab-ı Esrar polisiye tarzdan ziyade Mevlana ile Şemse yazılmış güzelleme gibi.Sonu itibariyle okuyucu şaşırtan bir durum yok. Diğer Ahmet Ümit kitaplarının yanında biraz yavan geldiyse de hikaye ve mekan açısından ilgi çekici.

İncir Kuşları
Güvercinin Gerdanlığı Alamut'a Dönüş
Güvercinin Gerdanlığı Alamut'a Dönüş

8

Tapınak Şövalyeleri ile Fedailerin arasında geçen güç dengesinden bahsediyor.Cinsellik boyutu gereksiz yere uzatılmış,Müslümanlık hakkında yanlış bilgiler vermesi kitabın eksi yönleri. Buna rağmen tarihi roman anlamında akıcı.Zaten konu Hasan Sabbah olunca insan ister istemez kitap hakkında meraklanıyor. Alamut Kalesinin ardından okunursa daha iyi olur.

Zar Adam
Zar Adam

1

Zaman kaybı ve hayal kırıklığı.Kitabı zorla bitirdim diyebilirim.Bir de 2. kitabı çıkmış.Kısaca benden uzak dursun.bunun yerine başka kitap okuyun derim.