faldov, 41 adet değerlendirme yapmış.  (3/6)
Olasılıksız
Patasana
Patasana

7

Her zaman ki Ahmet Ümit tadı vardı diyebilirim.Kurgu ve anlatım yönünden başarılı bulsam da karakter ve sonu itibariyle zayıf kalmış.Buna karşın sürükleyici bir kitaptı.Ahmet ÜMİT hayranı olarak yine de beğendim.

Yüzyıllık Yalnızlık
Yüzyıllık Yalnızlık

8

İlk kez 1967 yılında yayınlanıp 1982 yılındı Nobel Edebiyat Ödülünü almıştır. Sakin bir kafayla rahat bir ortamda okunması gereken zorlayıcı fakat bir o kadar da zevkli bir kitap.Nobel Ödüllü kitaplar dil ve anlatım yönünden sıkıcı olsa da.Yüzyıllık Yalnızlık bir sülalenin başından geçen olayları başarılı bir dil ve kurguyla bizlere sunuyor. Kitabı başlangıçta aceleci olmadan özümseyerek okumanızı öneririm.Karakter sayısı fazla olduğundan dikkat edilmediğinde karışıklığı yol açabilir.Aynı isimlerin farklı karakterlere verilmiş olması da yer yer karmaşaya neden oluyor.Sonunda iyi ki okumuşum diyeceksiniz. Sabırlı olanlara tavsiye ederim.

Doğu'nun Limanları
Doğu'nun Limanları

8

Amin Maalouf'un okuduğum 3. kitabı kendisi Ortadoğulu olmasına rağmen nedense kitaplarında batıya karşı aşırı duyarlı.Kendi vatanını kurtarmayı akıl edemeyen Maalouf Fransa'yı başarılı bir şekilde kurtarıyor! Yıllarca Fransanın sömürüsünde kalmış bir Lübnan yerine Lübnanlının Fransayı kurtarma çabası.Yazarın bu yönleri rahatsız eden tarafı... Kitabın içeriğine gelirsek yazarımız yine akıcılığından ödün vermemiş.Aşkı ve savaşı bir arada çok iyi işlemiş.Kitapta Osmanlının son zamanları Ortadoğu insanının durumu,İkinci Dünya Savaşı ve Arap-İsrail Savaşı ve bu süreçte yaşananlar okuyucuyu içine alan bir dille anlatılmış. Maalouf'un insanları tahlil yeteneği ve toplumlara bakış açısı gerçekten ustaca.Sıkılmadan okuyabileceğiniz başarılı bir kitap.

Da Vinci Şifresi (Robert Langdon, #2)
Da Vinci Şifresi (Robert Langdon, #2)

9

Oldukça akıcı ve sürükleyici bir roman.Verdiği ilginç bilgiler ve yarattığı kurguyla Dan Brown başarılı bir işe imza atmış.Macera gerilim tarzında okunması gereken kitaplardan.Filmi kitaptaki başarıyı maalesef yakalayamadı.Tavsiyem önce kitabını okuyup ardından filmini izlemek.

Melekler ve Şeytanlar (Robert Langdon, #1)
Melekler ve Şeytanlar (Robert Langdon, #1)

9

Dan Brown'un en sevdiğim romanı.Yazar akıcı,bilimsel ve güzel bir kurguyu harmanlayıp bizlere sunmuş.Heyecanlı ve sürükleyici.

Semerkant
Semerkant

9

Wladimir BARTOL'un Alamut Kalesinden sonra tekrar Hasan Sabbah, Nizamülmülk ve Ömer Hayyam ile karşılaşmak güzeldi.Yüzüncü Ad ve Semerkant'ı peşi sıra okudum ve Maalouf'un kaleminin ne kadar kuvvetli olduğuna kanaat getirdim diyebilirim.Sade ve farklı kurgusuyla akıcı bir kitap. Kitabı iki bölümde incelersek 1. bölüm Ömer Hayyam,Hasan Sabbah, Nizamülmülk üçgeninde geçen güç dengelerini konu alıyor.2. bölüm ise daha çok İran Devrimi ile alakalı.İran Meşrutiyet Dönemini ve dış devletlerin İran üzerindeki baskısını güzel anlatmış. Yazar gerçekten Semerkant'ta sağlam bir konuyu çok güzel kurgulamış.Okunması gereken kitaplardan diyebilirim.