ciba, 50 adet değerlendirme yapmış.  (2/8)
Aile Çay Bahçesi
Aile Çay Bahçesi

7

Cerez niyetine, evde kaldigim gunde okuyup bitirdigim bi kitap. Tam dozun da ne cok bayik, ne cok agir. Baba-kiz, aile, kardeslik. Belki de en onemlisi ic catismalar. Bazen kenara kacmak, bazen mertce savunabilmek. Her seyden onemlisi sonun ben de yarattigi sok etkisi...

Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

9

Bu kadar mi guzel, bu kadar mi surukleyici olur. En son lise de okumustum bu tur kitaplari, o da edebiyat dersleri icin. Baslarken de ayni endiseyi yasamis ders kitabi gibi sikilirmiyim diye dusunmustum. Ama okudukca icine aldi. Kitabi bitirdim hala etkisindeyim. Etarafimda bir Raif, bir Maria ariyorum. Kendime de hayiflaniyorum. Ben neden Raif gibi sevemiyorum....

Simyacı
Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk
Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk

3

Tabiki herkesin tarzi, kitap okumasi farklidir. Ama nereden basladim, yarim birakmayayim diye sikila sikila okudum. Tarihe uzak olmayan hatta tarihi roman okumayi seven biri olmama ragmen zor zahmet bitirdim. Bir kere Fuzuliden baslayip Osmanli'nin yikilisina kadar butun onemli sairleri bulabiliyorsunuz. Ama onlara dalmaktan kitabin konusu kaciyor. Kitabi yakalayim derken o karakterler. Dogrusu ya ben okudum olmadi, ya da bu kitap cok agirdi.

Az
Az

7

Kitap yeni atanmis bir ogretmenle basladigi icin benimde ogretmenligimin ilk yilinda olmamla kendine cekti. Bundan bir kitap once Kinyas ve Kayrayi okudugum icin kitapta her sayfa da bir karsilastirmaya gittim. Daha yalin, daha akiciydi. Ama gozumdeki ulasilmaz Hakan Gundayi Az'altti. Bazen bu kadar tesaduf olur mu dedim. Bazen huzunlendim. Psikolojik cozumlemeleri, hastaliklari bir romana donusturmesi iki kitabinda da beni en cok etkileyen yanlarda. Okunulasi, farkli konusuyla da kendine cekici olan genel olarak basarili bir kitap.

Gölgesizler
Gölgesizler

8

Kitap okumaya cok ihtiyacim oldugu bir anda kapagi bir yerlerden tanidik geldigi icin alip okumaya basladigim 2 gun gibi kisa surede buyuk bir merakla okudugum kitap. Basta bu ne ne oluyor nasil ilerliyor diye anlayamadigim ama ilerledikce beni kendine baglayan farkli olaylari karsima cikaran biraz dussel biraz gercek bir kitap. Kendimi o koyde hisssedip o halktan biri olarak gozleyen biriydim sanki. Ancak bu tur kitaplara aliskin olmayan tamamlamalarin buze ait oldugu, yarim kalmislik duzeyinin fazla oldugu kitaplardan hoslanmayanlar icin onermeyecegim tarzda.

Kinyas ve Kayra
Kinyas ve Kayra

9

Begeniyle baslayip bir donem sikilip biraksam mi diye dusunurken tekrar beni icine saran bir kitap. Psikolojik tahlillerine bayildigimi soylemeliyim. Insanin iki yonunu tarif eden yol ayrimlarinin bizleri nerelere surukleyecegini gosteren bir kitap.