Zeynep Darçın, 8 adet değerlendirme yapmış.  (1/2)
« geri  
Oblomov
Oblomov

6

Oblomov'u okurken oblomov olmak. Yaşadığın ataletin üstesinden gelemediğine ve bir zaman sonra senin yaşam tarzına dönüştüğüne tanıklık.

Genç Werther'in Acıları
Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

5

103. Ona yalan söylememek, kendimi tahrif etmemek, hiçbir şeyi değiştirmemek için o kadar gayret sarf ediyor, hatta bu gayrette bazen ileri giderek kendi aleyhimdeki noktaları o kadar tebarüz ettiriyordum ki , bu suretle gene hakikatten ayrılmış oluyordum.

Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in Portresi

10

9. Yüzeyin altına inen tehlikeyi kabullenir. 101. İyi insan olmak demek insanın kendi kendisiyle uyum içinde olması demektir. Uyumsuzluk da insanın başkalarıyla uyum içinde olmaya zorlanması demektir. 223. Bir erkek herhangi bir kadınla mutlu olabilir, yeter ki onu sevmesin. 266. Yaşlılığın trajedisi insanın ihtiyarlaması değil de genç kalmasıdır.

Şeker Portakalı (Zeze, #1)
Şeker Portakalı (Zeze, #1)

10

Kayıtsızlıkla dünyayı izleyerek büyümeyi reddedişin sembolüdür Zezê ve umudun hüzünlü gerçekliğidir Portuqa...

Suskunlar
Suskunlar

10

Aşk, İstanbul, Mevlevilik ve Müzik... İhsan Oktay Anar'ın büyülü hayal alemine misafir olmak dünyada tattığım en büyük zevklerden biri. Eflatun ve İbrahim Dede romanın bana kazandırdıkları en tatlı kahramanlar...

Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası

10

Karakterler ve olayların birbiriyle ağı; felsefe, tarih, bilim ve metafiziğin mükemmel uyumu ile sentezlenmiş, ustalıkla işlenmiş.

« geri