bluezeyna, 51 adet değerlendirme yapmış.  (1/8)
« geri  
İzmir Büyücüleri
İzmir Büyücüleri

6

Hikaye merak uyandırıncı. Kurgu ve tercüme kötü ve karışık.Kitabı sanki iki kişi yazmış gibi, yarısına kadar ki kısmı sanki deneyimsiz birinin elinden çıkmış gibi. 18.yy da bir yunanlı kadının gözüyle İzmir'i tanımak. Ancak bu kadın çirkin ve yoksul. Büyü ile elde ettiği 4 kocası oluyor. Kitabın sonu büyününde ötesinde bitiyor.

Dersim İsyanları ve Seyit Rıza
Dersim İsyanları ve Seyit Rıza

5

Dersim isyanları ile ilgili tamamen belgelere dayalı bir araştırma kitabı. Daha kapsamlı olabilirdi sadece belgelerin derlenmesinden oluşuyor.

Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

8

Edebi açıdan mükemmel,tasvirler muazzam tam bir klasik. Ancak ben kitabı yanlış bir anımda okudum herhalde ki tasvirlerdeki yoğun hassasiyet,nezaket,empati,duygusallık, sakinlik ve anksiyete derecesinde şüphe ,bana karamsarlık olarak yansıdı , ruhum sıkıldı.Tabi bunu' beni etkiledi 'diyerek de açıklayabilirim... Aynı dönemde yayınlanan bir başka kitap olan (İspanyol edebiyatında bir bomba etkisi yapan) ''Pascual Duarte Ve Ailesi'' ile ''Kürk Mantolu Madonna'' arasında uçurumlar var. Teşekkürler Sabahattin Ali. Etkilendiğim bir tasvir:''Yeni başlayan hafif bir yağmur, suyun tüylerini diken diken ediyordu.''

Süryaniler
Süryaniler

8

Süryanileri merak ediyorsanız bu kitap bence doğru olanı. Çok ciddiye alınarak hazırlanmış.Bilimsel kitap, belge ve araştırmalardan yararlanılmış,belgesel tadında olmuş. Anadolu tarihi ile unuttuğumuz, bilmediğimiz bilgileri tazelemek ve öğrenmek işte bunu yaparken de tarafsızlığı nedeniyle güven veriyor.Takdir ettim ve kaynakçasından bazı kitapları almak için işaretledim.

Büyücüler (The Magicians, #1)
Pascual Duarte ve Ailesi
Masumiyet Müzesi
Masumiyet Müzesi

6

Üçyüzüncü sayfada sıkıldım. Gerisini hızlı ve atlayarak okudum. Edebi açıdan çok güzel bir kitap. O yılların istanbul sokaklarını alt sınıf üst sınıf yaşam şekilleri,çok detaylı anlatılmış. Ayrıntılara o kadar fazla girilmiş ki sinema yapımcıları için hazır belge niteliğinde. Beni sarmadı.

« geri