Komplo teorisi kitaplarının en belgeli olanıdır Bilinmeyen Hitler. Adını hatırlayamadığım bir kitapta tarihçiler için şöyle deniyordu: Dünya'da üç tip tarihçi vardır: Yalan söyleyenler, hiç bilmeyenler ve yanlış öğrenenler. Eğer tarih konusunda hakikatin peşinde iseniz alternatif tarihe uzak durmamalısınız.
Psikoloji ve PDR öğrencilerinin başucu kitaplarından biridir, Ben Değeri Tiryakiliği. Kendinize verdiğiniz aşırı değerin ve mükemmeliyetçilik hastalığının size verdiği zararların yanı sıra bunlardan kurtulmanın reçetesi de veriliyor. İhtiyaç ve gereklilik kavramlarını bir kez daha düşüneceksiniz.
Montaigne ile mutlaka bir akrabalığım var dedirten bir kitap. Sanki biri sizi yazmış hissine kapılıyorsunuz. Hayatınızda okuduğunuz en iyi kitaplar listesinde mutlaka yer alacak bir eser. Montaigne'in kendisini anlattığı bu kitapta siz de kendinizi bulmanızın yanı sıra, birçok tespitinde ben bunu nasıl göremedim diyecek kadar basit ama şaşırtıcı noktalara değiniyor.
Başlı başına bir başyapıt. Onu anlatmanın en iyi yolu ise mutlaka ama mutlaka okunması gerekenler listesinde olması gerektiğinin söylenmesi. Sovyetlerin eleştirildiği iki kitabından biri olsa da günümüz devletleri ve medyası adına da birçok şeyler bulabileceğiniz bir kitap.
Psikoloji ve özellikle PDR bölümlerinin tartışmasız en yetkin akademisyeni olan Üstün Dökmen'in en iyi kitaplarından birisi. Yarı yarıya bilimsel bir dil kullanılmış olsa da herkesin okuyabileceği ve kendisine birşeyler çıkarabileceği bir kitap. Çocuk-Ana-Baba toplumundan, Empatik topluma geçiş süreci anlatılıyor. Milli tarihimizde, kutadgu bilig, nasreddin hoca gibi, birçok hikayeden toplumsal psikolojimize ışık tutuluyor.