guldal_salman, 43 adet değerlendirme yapmış.  (1/7)
« geri  
Çapulcu Musun Vay Vay?
Çapulcu Musun Vay Vay?

10

İnsan olduğumuzu unuttuk çoğumuz. Hepimiz izlediğimiz ve dinlediğimiz o siyasi oyunların aslında bir film olduğunu sanıyoruz. Bunların hiç birisi gerçek değilmiş gibi geliyor çoğumuza oysa yazar bunları bize gerçek içindeki fıkralarmış gibi anlatıyor. Muzaffer İzgü hakaret etmeden mizahın nasıl yapılabileceği konusunda bir uzman. Günümüz Türkiye'sinde görmekten kaçtığımız yanlışları bize gülümseterek öğretiyor. Ama kitabın sonu çok hüzün dolu fakat güzel bir mesajı olan bir anı ile bitiyor.

Quo Vadis ? Nereye Gidiyorsun ?
Quo Vadis ? Nereye Gidiyorsun ?

10

Aşk nedir? Dokunmadan aşık olmak nasıldır? Siz hiç aşkınızı yaşam tarzınızın ve de hayatınızın önüne koyabilir misiniz? Hiç soğukkanlılığı elden bırakmadan canınızdan çok sevdiğiniz insanı kurtarmayı başarabilir misiniz? Bir solukta okunan bu eserde yazarın anlatımı kusursuz. Neron zamanının Roması içinde bir aşk hikayesi teması ama bundan çok daha fazlası anlattığı... Ruhunuzun derinliklerinde hissedeceğiniz kadar hüzünlü ama bir o kadar da gerçekçi. Tarihi doğruları elden bırakmıyor ama bir yandan da ruhunuza sesleniyor. Çağrıya kayıtsız kalmayın.

Türklerin Kutup Yıldızı
Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna

10

Sabahattin Ali değerli bir yazarımız. Günümüz dünyasında, kalabalıklar arasında hala içinde yalnız olan bizim yüzümüze ayna tutmuş. Çoğumuzun aslında yalnız kalma korkusuyla doğruyu söylemediğimiz, yargılanma korkusuyla içimizden geldiği gibi davranmadığımızı, bize kitabının ana karakteri Raif Bey üzerinden anlatmış. Kimileri için belki bir aşk hikayesi, kimileri içinde belki toplumsal bir eleştiri... ama ne olursa olsun konusu yine insan. Günümüz edebiyatın ne kadar olağan üstünlükler ve şehvete yönlenmiş olsa da, Ali'nin romanları bir o kadar bize burnumuzun ucunu göremediğimizi kanıtlıyor. Mutlu olmak için ne paraya, ne popülariteye ama sadece anlaşılmaya ihtiyaç duyduğumuzu bu romanla anlamak bir o kadar acı ve bir o kadar kolay aslında.

Tek Başına Bir Adam
Tek Başına Bir Adam

10

Christopher Isherwood tıpkı bir kameraman gibi kahramanının hayatını anlatmış. Geroge'u açıkcası kitabın sonunda böyle bir sonun bekleyeceğini düşünmemiştim. Kitap inanılmaz derecede zekice kurulmuş cümleler ve tasvirlerle dolu. Tıpkı bir film seyrediyormuşcasına kitabı okudum. Kitap adeta anlatımıyla hayal gücümü yönlendirdi. Bittiğine üzülmedim desem yalan olur.

Sevdim Seni Matematik - Matematik Dersinde Başarılı Olmanın Matematiği
Sevdim Seni Matematik - Matematik Dersinde Başarılı Olmanın Matematiği

10

İnanılmaz güzellikte bir kitap, içinde olumsuz hiçbir düşünce yok. Ben bile bu yaşımda çok şey öğrendim. Herkes okumalı bence. Özellikle matematiği sevip de yapamayanlara bir barış anlaşması sunulmuş gibi... Herkese okuyun ve okutun!!!!

Ana
Ana

10

Yüzyıllar öncesinden günümüze önemli mesajları bulunan bu kitap her insanın okuması gereken bir kaynaktır.

« geri