gugilisa, 53 adet değerlendirme yapmış.  (3/8)
Bin Muhteşem Güneş
Bin Muhteşem Güneş

10

Yazarın oldukça sade ama bir o kadar da nasıl olduğunu anlayamadığım acıklı bir anlatımı var. Afganistan'da işgal öncesi dönemlerden başlayarak işgal ve savaşın hayatları nasıl değiştirdiği iki kadının sonrasında kesişen hayatlarından yola çıkılarak anlatılmış. Bu iki kadının (aslında evlendirildiklerinde henüz 13-14 yaşlarındalar)yaşamları, sonrasında birbirlerine olan bağlılıkları dostlukları insanı derinden etkiliyor. Khalid Hosseini'nin her kitabı birbirinden ayrı bir güzel, ayrı bir acıklı öykü.

Uçurtma Avcısı
Uçurtma Avcısı

10

Son yıllarda okuduğum en etkileyici kitap. Duygusal betimlemeler alıp götürüyor. Bu kitap ardından hemen yazarın "Bin Muhteşem Güneş" kitabına başladım. Aynı tatta bir kitap.

Ben Bir Ağacım
Ben Bir Ağacım

7

Orhan Pamuk'u anlaşılmaz bulanlar vardır muhakkak. Ben daha liseye başladığım yıllarda "Benim adım kırmızı" kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. "Ben bir ağacım" kitabı bir solukta okunacak fakat etkisini bırakacak bir kitap. Daha sade ve yalın yazılar ancak bir o kadarda derinliği var. Ancak ince bir kitap olmuş, en azından birkaç bölüm daha eklese bence daha iyi olurdu.

Mart Menekşeleri
Mart Menekşeleri

8

Ruhunuzu dinlendirecek, bir çırpıda okuyup bitirmek isteyeceğiniz, gizemlerle dolu güzel bir kitap. Kitabın en son sayfalarında tüm sırlar bir anda çözülüyor. Sonu güzel biten bir aşk romanı okumak isteyenlere tavsiye ederim.

Kılıçların Fırtınası (Buz ve Ateşin Şarkısı, #3, Kısım 1)
Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz
Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz

2

Kısacık, bir sonuca ulaşmayan hikayelerle dolu bir kitap. Çok yüzeyseldi. İlkokul seviyesindeki bu kitabı okumaya tahammül edemedim, Çünkü fazlasıyla vakit kaybı olduğunu düşündüm. Facebook'da yüzlerce kez paylaşılmış hikayeler vardı. Kitabı kendim almamıştım neyse ki hediyeydi, zaten böyle bir kitaba gidip para da vermezdim.

Benim Adım Kırmızı