Tubik, 91 adet değerlendirme yapmış.  (2/13)
Kan Ateşi (Ateş, #2)
Kan Ateşi (Ateş, #2)

7

Çeviri o kadar, O KADAR, kötüydü ki.... Zar zor okudum. Güzelim kitaba nasıl kıydılar böyle anlayamadım bile. Allah'tan konusu güzel de devam edebildim... Bir bakıyorum kız oradayım diyor cart öbür bir şeyi anlatıyor... O ilk kitaptaki sevdiğim Mac'i hissedemedim bile. Kalanını İngilizce'den okuyacağım.

Karanlık Ateş (Ateş, #1)
Karanlık Ateş (Ateş, #1)

8

Anlatımı çok sevdim. Okuyucuyla sohbet eder tarzda yazılan kitapları her zaman daha çok sevmişimdir. Sadece terimler o kadar fazlaydı ki... Yeni öğrenen birisi için o kadar fazla yabancı kelime olması bir anlığına beni koparır gibi oldu. Bir seri ve bu da onun ilk kitabı olduğu için yorumumu ona göre yapıyorum. Tek kitap olsaydı, belki de basit bir konuydu derdim... Ama Mac karakteri ne kadar bıcır bıcır görünse de, yazar bize onun ne kadar derin olduğunu aktarmış. Kardeşinin öldürüldüğü yere gidip, onun cesedinin bulunduğu yere uzanması... Kesinlikle görüntü aklıma kazındı diyebilirim. Kardeşinden bahsettiği yerler bana çok samimi geldi. İçten, samimi ve gerçekten iç burkan cinsten... Bir de son sahneye bayıldım!!!! Barrons'u halde görmek beni hem güldürdü, hem de müthiş bir keyif verdi. Oje süren Barrons istiyoruz! :) Kısacası, sevdim. :)

Gabriel'in Cehennemi (Gabriel's Inferno #1)
Gabriel'in Cehennemi (Gabriel's Inferno #1)

7

Çok iyi kitaptı. Anlatımı, dili, betimlemeleri gerçekten içine çekiyordu. Karakterler de oldukça iyiydi ama o kadar Inferno filan fıstıktan sonra daha da karanlık bir Gabriel bekliyordum ben... Lokum gibi adam oldu :D

Dublin Caddesi (On Dublin Street, #1)
Dublin Caddesi (On Dublin Street, #1)

8

Anlatıldığı ve övüldüğü kadar güzeldi gerçekten. Kimi yerlerinde kalbimi söktüler sandım :D:D Hep sorunlu erkek karakter okumak da harbi bir yere kadardı. Joss gibi sorunlu bir kadın karakter okumak hoş bir değişiklik oldu. Kimi yerlerinde üzdü harbiden. Braden'ı bazen dövesim geldi. Çok fazla yanlış anlaşılma vardı. Onu geçersem ben Braden&Joss ilişkisinden çok Joss & Ellie arkadaşlığından etkilendim. Hele de yatakta sarıldığı kısımda. Güzeldi, beğendim, tavsiye ederim :)

Apollyon (Melez Sözleşmeleri, #4)
Apollyon (Melez Sözleşmeleri, #4)

7

Puan: 6.5 Neden 10 değil de 7 yıldız? Çünkü Ateş Serisi'ne vermişim 10 yıldızı... O kadındaki hayal gücü, kitaptaki karakterlerin (kadın - erkek) karizması bunda yoktu. Ehh hak yemek olmaz! Zaten gıcığın birisi bu kitap çıkalı bir hafta olmadan bir iletinin altına direkt Seth'in bağlı olduğu Tanrı'nın kim olduğunu söylemiş, nasıl sinir oldum anlatamam. Heyecanın o noktasını kaybettim zaten. Biraz yavandı. İksir bile kısa olduğu halde bundan daha iyiydi. !!!SPOILER OLABİLİR BUNDAN SONRA!!!! Yeraltı dünyasına girdikleri kısım falan ehh işteydi. Yani kitapta öyleydi ya. Eh iştelikti. Hele sonu nasıl bitti öyle ya? Saçma sapan, kitap sonu değil de bölüm sonu gibiydi. Seth'in bağlı olduğu Tanrı'nın saklandığı insan bedenini güzel ayarlamış bak yazar! Onu sevdim :D Ayrıca o Tanrı'nın Alex'e yaptıkları da hoşuma gitti .D Neyse son kitabı bekleyelim bakalım :)

Tanrı (Melez Sözleşmeleri, #3)
Tanrı (Melez Sözleşmeleri, #3)

9

Bir Ateş serisi gibi değildi tabii ama en azından taklit olarak başladığı şeyi getirdiği noktayı sevdim. SPOILER VAR, İLERİDE YOL ÇEVİRME VAR :) Kitapla ilgili en sevdiğim noktalardan birisi sürpriz olması gereken yerlerin beni hiç şaşırtmaması :D:D Bütün ince ipuçlarını yakalamışım zaten 2. kitapta. Leon mesela... O kahverengi gözlü köle adam meselaaa... Seth ve Lucian... Tek şaşırdığım yer yeraltı dünyasına gitmesi oldu :) Caleb'i tekrar görmesi falan hoştu ama yok Hades'le wii oynuyorum olayı falan çok saçmaydı :/ Kitapta en sevdiğim noktalardan biriside Hades'in yavaş yavaş belirdiği o an. Önce ayaklar, sonra bacaklar, sonra o seksi yaratık :D Bir an çizgi film Herkül'deki gibi bir Hades beklemiştim :D Seth iyice manyadı. Sonu da iyi bitti. Kız da iyice keçileri kaçırdı. Bakalım ne olacak .D Bu aradaaaa Poseidon yaa... Aşkımsın oğlum :D Bu mitoloji teenage romanlarına konu olmadan önce bile tek sevdiğimdi .D Böyle yıkar geçer işte :)

Safkan (Melez Sözleşmeleri, #2)
Safkan (Melez Sözleşmeleri, #2)

8

Aslında 9 olabilirdi ama sonu çok çabuk bitti. Yani öyle güzel güzel anlatılmış ama çabuk bağlanmıştı. Geri kalanı muhtemelen SPOILER olacak :D Ne oldu bitti derken bir baktım uçakta... Her neyse. Öncelikle Caleb... Biliyordum öleceğini tahmin etmiştim. (Ne de olsa Mason çakmasıydı??) Yani emindim, yine de ölünce üzüldüm. Annem bir şey için yardıma çağırıp dikkatimi dağıtmasa ağlardım da... Aiden... Çocuğum biz seni zaten sevmişiz... Neden uzak durduğunu biliyor ve anlıyoruz... Hem uzak duracağım, sevmiyorum deyip sonra da öyle laflar etmek yakışmadı. Tamam üstü kapalı laflar edersin anlarım. Hani ana karakter kız anlamaz ama biz anlarız... "Dün geceki halin ömrümün geri kalanı boyunca hafızamdan silinmeyecek" falan çok fazla ve barizdi bence. Seth... Bu çocuk da bir şey var. O kötü karakterin Lucian olduğunu anladım ben ya. Piperi Nine mi nedir onun söylediği bununla ilgiliydi bence. Hani ikiyüzlü çocuğu da kandırdı falan diye anlattı ya bir kehaneti. Bence bu ikisini söylüyordu. Hele sona doğru Seth Lucian'ı savununca iyice emin oldum. O kahverengi gözlü köle melez bunun babası mı yoksa diye düşünmeden edemedim. Gözünün kahverengisini anlatış şekli aynı kendi gözünü anlatışına benziyordu. Bu Leon'da da bir haltlar var. Acaba bunların arasına bedenle gizlenmiş bir Tanrı mı diye düşünmeden edemedim. Bir de kız onu Apollyon'a falan benzetti ya... Dedim acaba o mu? Neyse işte böyle... Tanrı kitabını satın alamadım orijinalden okuyacağım, bakalım o nasılmış :D