blueyes, 131 adet değerlendirme yapmış.  (1/19)
« geri  
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451

10

Kitaplarıları ne kadar yakarsanız yakın onları okuyanların zihinlerinden atmadıkça başarılı olamazsınız.. Günümüz çağını çok iyi ifade ediyor.Koyun haline gelenlerin ve getirenlerin hali ve buna rağmen gerçekleri görüp onlara sarılanların mücadelesi. Bir başyapıt.

Gölgesizler
Gölgesizler

10

kar neden yağar karrrrrrrr ?? tam çözdüm bağı derken her sayfada yanıltan bir kitap. yazar kalemini son zerresine kadar akıtmış.

Muhteşem Gatsby
Muhteşem Gatsby

8

Bir dahi etrafına ışık saçarken niye kendine karşı bu kadar acımasız olabilir? Görünenin ne kadarı gerçektir. (çevirisinden kaynaklı insanlar tarafından beğenilmediğini düşünüyorum. ortada basit bir aşk hikayesinden daha fazlası var..)

Küçük Prens
Küçük Prens

6

büyüklerin de okuyabileceği bir eser. bazı kısımları çok manidar kitaba nasıl baktığınıza bağlı olarak. ahım şahım bir etkisi yok bana kalırsa.

Boyalı Kuş
Boyalı Kuş

10

ikinci dünya savaşı yıllarındaki yahudi soykırımının bir çocuğun dilinden anlatımı..okurken içim parçalandı, insanın kendi türünden tiksinmesini ,düşünmesine yol açan kitap.kesinlikle başucu olmayı hak ediyor.

Arıza Babaların Çatlak Kızları
Arıza Babaların Çatlak Kızları

10

Eski düşünce yapısındaki anadolu insanı ile modern çağ arasına sıkışmış çocuklarının yaşantılarını ironik bir dille anlatmış yazar. Toplumumuzda hala bu tarz düşünce yapısına sahip insanların bulunması da içler acısı...!

Fransız Balkon
Fransız Balkon

9

türk edebiyatının önemli psikolojik kitaplarından.

« geri