shipman, 37 adet değerlendirme yapmış.  (1/6)
« geri  
Son Hafriyat
Bütün Şiirleri
Her Temas İz Bırakır - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
Her Temas İz Bırakır - Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

10

Polisiye yönünden ziyade Türkiye'de yaşanan Polis Vatandaş diyalogları, Türkiye'nin yakın tarihine mükemmel derece de dokunmuş kitap.

Efsane
Efsane

10

Ele alındığı zaman okunacak, okuyucu sıkmayan güzel bir kitap.

Lâ: Sonsuzluk Hecesi
Lâ: Sonsuzluk Hecesi

10

"Lakin oruçlu olduğunu unutup suya kanmak gibi değil, kanatları olmadığını unutup da kendini uçuruma bırakmak gibi bir unutmaktı bu." |Nazan Bekiroğlu / La-Sonsuzluk Hecesi

Tatar Çölü
Kürk Mantolu Madonna 70 Yaşında
Kürk Mantolu Madonna 70 Yaşında

10

Kürk Mantolu Madonna 70 Yaşında! Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali’nin ve edebiyatımızın en güçlü yapıtlarından. Romanın “uzun hikâye” olarak yayımlanışının üstünden tam 70 yıl geçti. YKY’de bütün zamanların en çok okunan romanlarından biri olan Kürk Mantolu Madonna, bu kez özel bir baskıyla okurlarına ulaşıyor. On dokuzuncu yüzyıl Rus romanlarına özgü, okuru sarıp sarmalayan melankolik bir dünyası var kitabın. Havranlı Raif Efendi ile “Kürk Mantolu Madonna” Maria Puder’in Berlin’de geçen marazi ilişkisinde karasevda, romantizm, kısacası dünya ve hayat adeta yeni baştan duyumsanır. Türk okurunun bu vazgeçilmez romanı için Füsun Akatlı on yıl önce şöyle demişti: “Süslerden uzak, yalın, ama yine de anlatının özünü yansıtmaya çok elverişli görünen şiirli bir dille, sürükleyici bir ‘tahkiye’ ile kaleme alınmış olan bu defter, Türk anlatı edebiyatının küçük ve zarif bir mücevheri gibidir.”

« geri