bakifani, 60 adet değerlendirme yapmış.  (1/9)
« geri  
Akdeniz
Hayvan Çiftliği
Hayvan Çiftliği

9

iktidarın doğasına son derece yalın bir yaklaşım. devrim düşüncesinin ortaya çıkışı ve gelişimi ile ardından kurulan iktidar yapısının nasıl evrildiği gayet güzel anlatıyor. orwell sosyalizm karşıtı olarak bilinir. hatta karşı ajanlık yaptığı söylenir. 1984'te de sosyalizm eleştirisi vardır. günün politik koşulları geride kaldığında artık bunu ideolojilerden bağımsız bir tasvir olarak okuma imkanına sahibiz. özellikle son on yılda uluslar arası siyasetin iktidar söylemleri bile havan çiftliği ve 1984 açısından çözümlenebilir.

Günaha Son Çağrı
Günaha Son Çağrı

8

okurken 17-18 yaşındaydım. neredeyse 14 yıl olmuş. buna rağmen kazancakis tasvirleriyle ve anlatımıyla ruhuma işlemiş bir yazar. öyle ki 26 yaşında askerlik yaparken bu kitaptaki bir sahneden hareketle bir mektup yazmıştım. kitapta kazancakis hz. isa'nın hayatını anlatıyor. yanlış hatırlamıyorsam afaroz edilmiş bu yüzden. edebiyat bir kanıt değil ancak bir yorumdur ve bazen yorumun üslubu konunun kendisinden daha kıymetlidir. üslubu ve yaklaşımıyla ilginç bir kitap.

Gog (1-2)
Gog (1-2)

8

Okurken önce Gog'dan sonra Papini'den nefret etmiştim. Bir insan bunları neden düşünür, neden yapar diye. Bir süre okumayı bıraktım, sonra yeniden başladım ve bitirdim. Nefretimin sebebi modern insanı hayat denen gürültünün içinde değil de kitap sayfalarının sakinliğinde görmekti. Papini sıradan bir modern olan Gog'u gözümüze sokuyordu, hepsi bu.

Dorian Gray'in Portresi
Üç Anadolu Efsanesi - Köroğlu, Karacaoğlan, Alageyik
Üç Anadolu Efsanesi - Köroğlu, Karacaoğlan, Alageyik

8

köroğlu efsanesi muhakkak yaşar kemal'den okunmalıdır. enfes bir anlatım.

Fatih - Harbiye
Fatih - Harbiye

7

türk aydınının kimlik arayışında doğu ile batı hep bir kıyas ve tercih konusu olmuştur. bu kitapta da bu konu işlenmiş gene.

« geri