umutcan

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

umutcan okumuş.
Nefes Nefese

Tarihi ve güncel gerçekleri kurguyla harmanlamaktaki ustalığı ile bilinen Ayşe Kulin, Nefes Nefese adlı bu romanında okurlarına bir kez daha dünyanın farklı bir yüzünü aktarıyor. İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan bir öykü Nefes Nefese. Avrupa'yı kasıp kavuran ve tarihin en acımasız gerçeklerinden biri olan Nazizm'i, dönemin Türk diplomasisinin korumaya özen gösterdiği ince dengeyi ele alırken, bu tarihi planın ön yüzünde de Osmanlı vezirlerinden birinin kızıyla evlendiği Yahudi gencin aşkını ve kaçışını da dile getiriyor. Son dönemlerde yazılmış, bireylerin tarihi ile insanlığın tarihi arasındaki o kaçınılmaz kesişime ışık tutan en önemli romanlardan biri olan Nefes Nefese, usta bir yazarın başyapıtları arasında yer almasını da haklı çıkartıyor böylece.

Her zamanki sürükleyici anlatımı ve ustalıklı kurgusuyla Ayşe Kulin bir kez daha, okurlarının gösterdiği ilginin nedenini açıklamış oluyor.

Tarihi ve güncel gerçekleri kurguyla harmanlamaktaki ustalığı ile bilinen Ayşe Kulin, Nefes Nefese adlı bu romanında okurlarına bir kez daha dünyanın farklı bir yüzünü aktarıyor. İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan bir öykü Nefes Nefese. Avrupa... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
umutcan okumuş.
Gizli Anların Yolcusu

Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi... Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor… Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi? Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor. Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız

Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi... Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor… Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
umutcan bir yazarı favorilerine ekledi.

Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarılmıştır.

Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı.

Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayınlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı.

1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'ni kazandı.

1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı adı taşıyan kitabı Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazandı.

1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı.

1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da Iletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı.

2001 yılında yayınlanan Köprü isimli romanı ile Doğu illerimizde yaşanan dramın kökenleri ve Cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı.

Ayşe Kulin 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile ikinci dünya savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımda kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor.

Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı.

2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı.

Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarılmıştır.

Arnavutköy A... tümünü göster

11 yıl, 9 ay
umutcan okumuş.
Başka Bir Aşkın Hikayesi

Bir adam karısını kaybeder, yaşamını bir hayalet gibi sürdürürken yeniden aşkı bulduğuna inandığında ise çirkin sırlar kapısını çalmaya başlar.Mutluluğa yeni kavuşmuş bir çift ve belki de ayrılmalarına sebep olabilecek şok edici bir sır üzerine son derece dramatik bir aşk hikâyesi.Miles Ryanm hayatı, karısının bir vur-kaç kazasına kurban gittiği gün bir anlamda sona ermişti. Fakat o yine de oğluyla ilgilenmek ve New Bern, Kuzey Carolinada, yardımcı şerif olarak çalıştığı işine devam etmek için her sabah uyanmayı sürdürdü. Hareketleri hissizdi ve çaresiz bir rüyadaymış gibiydi. Ve bir gün oğlunun ilkokul öğretmeni olan ve başarısız bir evliliğin sonrasında hayatını yeni baştan inşa etmeye çalışan Sarah Andrews ile tanıştı. Miles ve Sarah, hayatlarının onları sonsuza kadar terk ettiğini düşündükleri bir dönemde, karşılıklı güveni birbirlerinde bularak âşık oldular. Yeni buldukları bu aşk, zamanla geçmişin acı izlerini silmeye başladı. Ancak öyle bir şey yaşandı ki, çok yakın bir zaman içinde aralarındaki bağın aşktan başka bir şey olduğunu keşfettiler. Bu, onları hayatları boyunca inandıkları her şeyi sorgulamak zorunda bırakacak, yıkıcı bir sırdı.Nicholas Sparks, bu romanıyla hayatın acı dönemeçleri ve kıyaslanamaz tatlılıklarını kolay anlaşılır bir keskinlikle dile getiriyor. İddialı mesajıysa, insan olmanın getirdiği kusurlar, hepimizin yaptığı hatalar ve kendimizi aşkın kucağına bıraktığımız takdirde yaşacağımız mutluluklarla ilgili güçlü bir ders veriyor.New York TimesTedirgin edici ve karmaşık olanların yerine kullandığı basit cümleleri ve yumuşak ifadeleriyle Sparksın bu sat ahlak sorgusu, hiç şüphesiz sıcak yaz günlerindeki dondurmalar gibi kapışılacak...Publishers Weekly

Bir adam karısını kaybeder, yaşamını bir hayalet gibi sürdürürken yeniden aşkı bulduğuna inandığında ise çirkin sırlar kapısını çalmaya başlar.Mutluluğa yeni kavuşmuş bir çift ve belki de ayrılmalarına sebep olabilecek şok edici bir sır üzerine son d... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
umutcan okumuş.
Sevgi Fırtınası

New York Times çoksatarı yazar Nicholas Sparkstan duygu dolu bir umut ve sevinç hikâyesi. Fedakârlık ve bağışlayıcılık üzerine, aşkın her yaşta, her an, en beklenmedik zamanda karşınıza çıkabileceğini anımsatan nefis bir roman...45 yaşındaki Adrianne Willis, kocası tarafından daha genç bir kadın için terkedilince kendini, hayatını yeniden gözden geçirmek zorunda hissetmişti. Kalbi kırıktı ve çevreden de umduğu anlayışı göremiyordu. Adrianne, bir haftasonu, bir arkadaşının evine yerleşmek kararıyla Kuzey Carolinanın Rodanthe adlı küçük kasabasına taşındı. Ancak büyük bir fırtına yaklaşınca Adriannein kusursuz kaçış planı suya düşecekti. Ta ki Paul Flanner adlı bir misafir çıkagelene dek.54 yaşındaki Paul de doktorluk kariyerini bir kenara atıp kendi yıkık mazisinden kaçmak için Rodantheye gelmişti. Şimdiyse fırtına kapıdaydı ve iki yaralı insan birbiriyle avunacaktı. Sadece bir hafta sonunda tetiklenen yoğun duygular, ömürlerinin geri kalanı boyunca onları etkilemeye devam edecekti.

New York Times çoksatarı yazar Nicholas Sparkstan duygu dolu bir umut ve sevinç hikâyesi. Fedakârlık ve bağışlayıcılık üzerine, aşkın her yaşta, her an, en beklenmedik zamanda karşınıza çıkabileceğini anımsatan nefis bir roman...45 yaşındaki Adrianne... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
umutcan okumuş.
Aşka İnanınca

İlk romanından bugüne heyecan ve ateşinden hiçbir şey kaybetmeyen bir romans yazarı tarafından yaratılan müthiş bir aşk masalının ilk perdesi: Aşka İnanınca...Doğaüstü olayların maskesini indirmekten hoşlanan Jeremy Marsh, Kuzey Carolina, Bone Creek yerel mezarlığındaki hayaletleri araştırmak üzere oraya gittiğinde kütüphaneci Lexie ile tanışıyor. Jeremy mantık dışı olayları araştırmaya devam ettikçe, Lexieye ve o güneyli, güzelliğine de iyice âşık oluyor. Sparks, görülemeyen ve açıklanamayan bazı şeylere olan inancı ortaya çıkartmak için kendi sihrini kullanıyor...Aşkta risk almak kalbin sesine kulak vermek üzerine nefis bir roman... Aşka İnanınca ile sevginin mucizesine bir kez daha inanacaksınız.-New York Timesİpek kadar pürüzsüz ve muhteşem derecede şeker!-Publishers Weekly Hoş gelişmelerle dolu... Sparks hayranları bayılacak.-Library JournalAşka İnanıncadaki çelişkiler ve karmaşalar alkışı hak ediyor. Eşsiz vce hayaletimsi ışıkların gizemi çözülürken gösterilen titizlik, ana karakterlerin hayatlarındaki önemli ayrıntılarda da aynen devam etmiş.-Associated Pres

İlk romanından bugüne heyecan ve ateşinden hiçbir şey kaybetmeyen bir romans yazarı tarafından yaratılan müthiş bir aşk masalının ilk perdesi: Aşka İnanınca...Doğaüstü olayların maskesini indirmekten hoşlanan Jeremy Marsh, Kuzey Carolina, Bone Creek ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 11 yıl, 9 ay
Daha Fazla Göster

umutcan şu an ne okuyor?

umutcan şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (2 yazar)

Favori yazarı yok.