shive

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
shive bir kitabı yarıda bıraktı.
Şampiyonların Kahvaltısı

Efsanevi Kilgore Trout geri döndü. Üstelik de kaleminden çıkan her bir kelimeyi gerçek sanan taşralı bir otomobil satıcısıyla birlikte. Amerikan rüyasının açmazlarını acımasız bir gözüpeklikle teşhir eden Vonnegut, bu kez ırkçılıktan çevre kirliliğine kadar uzanan çok daha geniş bir erimde kat ediyor yeni dünyanın karanlık ufkunu. Amerikan yazınının çağdaş klasiklerinden biri sayılan bu görkemli yapıt, küçük bir kasabanın insanlarıyla hayali ve nevrotik bir mikro- kozmosun, gerçekdışı ve yerçekimsiz bir modern dünyanın sınırlarını çiziyor. Unutulmaz karakterler ve kaotik bir düşgücü, Vonnegutun tüm yapıtını sarmalayan umursuz bir karşı çıkışla okuru girdabına katmaya hazır.

Efsanevi Kilgore Trout geri döndü. Üstelik de kaleminden çıkan her bir kelimeyi gerçek sanan taşralı bir otomobil satıcısıyla birlikte. Amerikan rüyasının açmazlarını acımasız bir gözüpeklikle teşhir eden Vonnegut, bu kez ırkçılıktan çevre kirliliğin... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
Profil Resmi
shive okumuş.
Simyacı

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir nasihatnâme: Yazgına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın? sorularına yanıt arayan bir hayat ve ahlak kılavuzu. Mistik bir peri masalına benzeyen romanın altı yılda, yedi milyondan fazla okur bulmasının gizi, kuşkusuz, onun bu kılavuzluk niteliğinden kaynaklanıyor. Simyacı'yı okumak, herkes daha uykudayken, güneşin doğuşunu seyretmek için şafak vakti uyanmaya benziyor.

Simyacı, Brezilyalı eski şarkı sözü yazarı Paulo Coelho'nun, yayınlandığı 1988 yılından bu yana dünyayı birbirine katan, eleştirmenler tarafından bir fenomen olarak değerlendirilen üçüncü romanı. Simyacı, altı yılda kırk iki ülkede yedi milyondan fazla sattı. Bu, Gabriel Garcia Marquez'den bu yana görülmemiş bir olay. Yüreğinde, çocukluğunu yitirmemiş olan okurlar için bir klasik kimliği kazanan Simyacıyı Saint-Exupéry'nin Küçük Prens'i ve Richard Bach'ın Martı Jonathan Livingston'u ile karşılaştıranlar var.

Simyacı, İspanya'dan kalkıp Mısır Piramitlerinin eteklerinde hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago'nun masalsı yaşamının felsefi öyküsü. Sanki bir nasihatnâme: Yazgına nasıl egemen olacaksın, mutluluğunu nasıl kuracaksın? sorula... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
Profil Resmi
shive okumuş.
Görünmeyen

Paul Austerın yeni romanı Görünmeyen, dünya eleştirmenlerinin değerlendirmesinde yılın en iyi kitapları arasına alınmakla kalmadı, yazarın en önemli romanı olarak da tanımlandı. Paul Auster bu romanında gerçekle bellek, yazarlıkla kimlik arasındaki belirsiz sınırı irdeleyerek Amerikanın en görkemli yaratıcı yazarlarından biri tanımını gerçekten hak ettiğini bir kez daha kanıtlıyor.
1967 baharında New Yorkta başlayan roman, iç içe geçen dört bölüm boyunca Parise ve Karayip Adalarına kadar uzanan karmaşık bir ilişkiler zincirini anlatıyor. Şair olmak isteyen üniversiteli Adam Walker, siyasal bilimler profesörü Rudolf Born ve sevgilisi Margot ile başlayan aşk üçgeni, Walkerın ablasını, Bornun üvey kızını da içine alan dörtgenlere, beşgenlere dönüşüyor. Vietnam savaşına öfkeli 68 Ku¬şağını, enseste kadar varan coşkulu bir cinsel açlığı, sürekli bir adalet arayışını felsefi göndermelerle ören Görünmeyen, bir solukta okuyacağınız ve unutamayacağınız bir başyapıt.

Paul Austerın yeni romanı Görünmeyen, dünya eleştirmenlerinin değerlendirmesinde yılın en iyi kitapları arasına alınmakla kalmadı, yazarın en önemli romanı olarak da tanımlandı. Paul Auster bu romanında gerçekle bellek, yazarlıkla kimlik arasındaki b... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 12 yıl, 5 ay
Daha Fazla Göster

shive şu an ne okuyor?

shive şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.