ravaella

Detayları:  İstanbul, Kadın
İlgi Alanları:  Sinema, Tiyatro, Sanat Tarihi, Yabancı Diller, İnsan Psikolojisi, Mitoloji, Jazz, Klasik Müzik, NewAge, Türk Sanat Müziği, Türkülerimiz
Sevdiği Kitaplar Türleri:  Edebiyat, Felsefe, Psikoloji, Sağlık, Kişisel Gelişim, Alternatif Tıp, Sanat Tarihi, Tarih, Mitoloji, Siyaset, Dilbilim, Sosyoloji.
Hakkında: 
Marmara Üniversitesi Almanca Öğretmenliği.. "Hadi toplayın valizlerinizi, kendi içimize doğru yolculuğa çıkıyoruz"..
1 takip ettiği ve 13 takip edeni var. 27 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

ravaella okuma durumunu güncelledi.
Erguvaniler

Sayfa: 258/390
%66

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
ravaella okuma durumunu güncelledi.
'ses'SİZ

Sayfa: 77/176
%43

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
ravaella şu an okuyor.
'ses'SİZ

Ekranın samimi yüzü haberci Fatih Portakal'ın ilk kitabı... 'ses'SİZ

"Kitabı okuyacaklara minik bir tavsiye;
Biz, yani sıradan insanların da hikayeleştirilecek hayatları var. Gözümüzün önünde ancak fark edemediğimiz yaşanmışlıklar. Ben onların gerçeklerini dinledim, ardından dağarcığımın süzgecinden geçirdim. 'ses'SİZ'lerin sesi olmaya gayret ettim. Her birinin yaşamını yazarken, tıpkı haber paylaşırken yaptığım gibi kendimi de işin içerisine kattım. Yaşadım, yaşattırmaya çalıştım. Onları anlatırken aynı zamanda, 'Acaba onun yerinde ben olsaydım ne yapardım?' sorusuna da yanıt aradım. Her bir yaşanmışlıktan kendi hisseme düşeni bulduğumu zannediyorum.
Gerçek öyküleri, tüm gerçekliğiyle okurken lütfen "Siz" de aynısını yapın. İnanın, kahramanların duygularını daha iyi anlayacaksınız.

Bakalım "SİZ"in bulacağınız yanıt ne olacak?"

"Fatih Portakal kadar gazeteci olup da, ister ekran, ister yazılı olsun, sanki karşınızdaymış ve sadece size hitap ediyormuş gibi anlatan bir başka hikayeci ile karşılaşmadım. Ellerine, ağzına sağlık..."
Mehmet Ali BİRAND

"Sabahları kahvaltı ederken, Fatih Portakal'ı dinlemek evimde adet haline geldi. Adet haline geldi çünkü onu dinlerken hem olan bitenden haberiniz oluyor hem de duyduklarınız ne kadar kötü olursa olsun, onun ağzından bunları duymak insanda 'Herhalde çaresi vardır' duygusu uyandırarak karamsarlığa itmiyor. Kendinizi iyisiyle kötüsüyle güne hazırlanmış hissediyorsunuz. Fatih'in bu kitabını okumak ve olaylara onun tarzı ile bakıp yorum getirmenin çok hoş bir iş olacağını hissediyor ve kitabın daha bir satırını bile okumadan büyük keyif alacağımı biliyordum. Herkese bu kitabı okumayı ve yazar olarak da olsa Fatih Portakal'ı yakından tanımayı tavsiye ederim."
Haldun DORMEN

"Çoğumuzun yanından farketmeden geçip gittiği, belki de sadece hayıflanmakla geçiştirdiği gerçek hayatlar, yıllardır yanından ayırmadığı kamera misali bu kez onun vicdan ve zihin kamerasına kaydedilmiş... Hem de hiçbir renk ayarı montaj da yapılmadan... Yalın, akıcı samimi... İşin edebiyatına kaçmadan... Yani Fatih gibi... Kitabının adı 'ses'SİZ ama her hikaye o kadar 'sesli' ki... Hem de Türkiye'nin, duymak işimize gelmediği gerçeklerinin seslerinden... Okudukça insana 'ses'SİZ kalmamaya söz verdiren..."
Metehan DEMİR
"Arkadaş... Fatih abi yazdıysa okunur. Kesin kimseye hesap vermeden döktürmüştür."
Gülsen YAMAN (Vatandaş)

Ekranın samimi yüzü haberci Fatih Portakal'ın ilk kitabı... 'ses'SİZ

"Kitabı okuyacaklara minik bir tavsiye;
Biz, yani sıradan insanların da hikayeleştirilecek hayatları var. Gözümüzün önünde ancak fark edemediğimiz yaşanmışlı... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
ravaella şu an okuyor.
Erguvaniler

Bu kitap; modernleşmenin ve modernleştiricilerin öyküsünün , Türkiyede kimin kiminle akraba olduğunun, seçkin ve başarılı kılınanların tek bir ailenin mensupları olduğunun, Türkiyedeki gizli soylu sınıfın saklanan kast sisteminin ve onun, örtülü ilişkiler ağının komplo teorilerinin dışında sosyal ve doğa bilimlerine kazandırılan kavramlarla anlatımıdır.

Bu kitap; modernleşmenin ve modernleştiricilerin öyküsünün , Türkiyede kimin kiminle akraba olduğunun, seçkin ve başarılı kılınanların tek bir ailenin mensupları olduğunun, Türkiyedeki gizli soylu sınıfın saklanan kast sisteminin ve onun, örtülü iliş... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
ravaella bir kitabın resmini değiştirdi.
Evren Siparişlerinizi Bekliyor / İste ve Olsun

"Yaşam hakkında düşünme ve hissetmenin birçok yoluna açığım. Düşlerimdeki yaşamı yaratma konusundaki kendi sorumluluğumun farkındayım. Yaşamı neşeyle ve coşkuyla kucaklamak üzere kollarımı açtım."

“İşte, kalbinizin arzu ettikleri ile kendi hayatınızı uyum içerisinde yaşamanızı sağlayacak, anlaşılır, pratik, bilgelik dolu bir kılavuz. Bu prensipleri hayata geçirdiğinizde aradığınızı bulacağınızdan kesinlikle emin olabilirsiniz. Bu olumlamalar gerçekten işe yarıyor!”

Alan Cohen

"Eğer kendinizi, pozitif olumlamalar yaparak sevgi ile geliştirmeye hazırsanız bu kitap tam sizin için."
Mark Victor Hansen
New York Times

"Bir reçetenin üç aşaması vardır: malzemeler, metod ve sonuç. Bu küçük tarif kitabında hepsini bulacaksınız. Kolay malzemeler, pratik bir metod ve harika bir sonuç. Ama bu sonucun asıl süsü, Patricia'nın tüm bunları büyüleyici bir şekilde biraraya getirmiş olması. Bu lezzetli yemeğin her lokmasına bayılacaksınız!"
Barbara Mark & Trudy Griswold

"Eğer tatmin edici bir yaşam peşindeyseniz, doğru kitabı okumak üzeresiniz. İyi olan, doğru olan ve güzel olan ne varsa önünüze gelmeye hazır. Dr Crane, size menüde ne olması gerektiğini, siparişinizi en doğru ve etkili bir biçimde nasıl vereceğinizi ve Evrenin Büyük Şefi'nin size özel en mükemmel yemeği sunmakta neden asla başarısız olmayacağını gösteriyor."
John Random Price

Kitaptan alıntı


Bu kitap, yaşamında olumlu değişiklikler yapmak isteyenlere yardımcı olmak için yazılmış ve onlara adanmıştır.

Sunuş
Bu kitap yaşamınıza bambaşka bir vizyon katmanız için size ilham vermek niyetiyle kaleme alınmıştır. Düşlerinizi gerçekleştirmeniz için gücünüze güç katacak, özellikle de onaylamalar ve canlandırmaları kapsayan bazı teknikler içermektedir. Tüm bu fikirler bana büyüme sürecimde öğretilmedi, muhtemelen size de öğretilmemiştir. Gençlik yıllarımda çok daha farklı bir yaşam biçimi olması gerektiğini içgüdüsel olarak seziyordum. Ancak bunun nasıl olduğunu keşfetmem için yıllar geçmesi gerekti. Bu kitaptaki temel prensipleri ve onları canlı bir dille anlatabilmem için gereken öyküleri öğrenmem yıllarımı aldı. Bunları burada aktararak sizin öğrenme sürecinizi hızlandıracağımı umuyorum.

"Yaşam hakkında düşünme ve hissetmenin birçok yoluna açığım. Düşlerimdeki yaşamı yaratma konusundaki kendi sorumluluğumun farkındayım. Yaşamı neşeyle ve coşkuyla kucaklamak üzere kollarımı açtım."

“İşte, kalbinizin arzu ettikleri ile ken... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
ravaella okumak istiyor.
Umarım Cehennemde Bira Vardır

3 sene ard arda
New York Times bestseller listesinde

Tucker Max

UMARIM
CEHENNEMDE
BİRA VARDIR

O açık akıntılar, şampiyon gibi düz bir koydu. Genelde keyif için 10 şişe fazladan içen Tucker Max, 33 yaşında ve çoktan internette bir kült figür olmuş durumda.
2002’de arkadaşlarıyla girdiği iddia sonucu kendi internet sitesinde bir hizmet başlatır. Hizmetin amacı, oradaki başvuru formunu dolduran ve ilgilenen kadınlara tek günlük randevular vermektir.
6 senenin sonunda ise; yaklaşık 300 kadın, kendinden son derece emin bir zampara; inanılmaz, sıcak hikâyelerin ortaya çıktığı ve kötü hayatındaki en iyi yaşanmışlıkların yanı sıra rezilliklerini de kaleme aldığı bir sonuca ulaşır. Kimilerine göre o tam bir kahraman, kimilerine göreyse tam nefret edilecek bir varlıktır. Tucker Max ne onu provoke edecek olan basına ne de birlikte olduğu kadınların ona karşı yasal bir bağlayıcılıkta bulunmalarına izin vermemiştir...

Benim adım Tucker Max ve ben şerefsizin biriyim. Uygunsuz zamanlarda aşırı sarhoş oluyor, sosyal kalıpları takmıyor, her zevki tadıyor, eylemlerimin sonuçlarını görmezden geliyor, budalalarla ve gösterişçilerle dalga geçiyor, makul olamayacak kadar çok kadınla beraber oluyor ve genellikle tam bir uyuz gibi davranıyorum. Bütün bunlara karşın çok önemli bir katkım var insanlığa. Maceralarımı tüm dünyayla paylaşıyorum.

3 sene ard arda
New York Times bestseller listesinde

Tucker Max

UMARIM
CEHENNEMDE
BİRA VARDIR

O açık akıntılar, şampiyon gibi düz bir koydu. Genelde keyif için 10 şişe fazladan içen Tucker Max, 33 yaşında ve çoktan internette bir kült fig... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

ravaella şu an ne okuyor?

Erguvaniler

%66
Sayfa 258.

'ses'SİZ

%43
Sayfa 77.

Favori Yazarları (6 yazar)

Favori yazarı yok.