övgü

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
övgü okuma durumunu güncelledi.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
Profil Resmi
övgü okumuş.
Od

İskender Pala Od romanında Yunus Emre’yi anlatıyor...Her yazdığı romanla yüz binlerin kalbini feth eden İskender Pala yeni romanı ‘OD’ ile yeniden okurlarını selamlıyor. Od bir Yunus Emre romanı. Gök kubbemizin her zaman parlayan ve hep çok sevilen, şiirleri gönülden gönüle dolup dilden dile dolaşan Yunus Emre, bu kez OD’un ana kahramanı. İskender Pala’nın ilim ve kültür adamı olmasının yanında, yazar kişiliğinin imbiğinden geçirilerek aşkın tahtına bir kez daha oturtuluyor. 13. yüzyılın her bakımdan kavruk ve yanıp yıkılan ortamına Yunus Emre’nin gelişi tarihi atmosfer içerisinde hakiki anlamına kavuşturuluyor. Yıkıntılar ve yangınlar içinden bir gönül ve bir insanlık anıtının inşa edilişi cümle cümle anlatıyor ve elbette kalbe dokuna dokuna yol alıyor. Romanın her sayfasında Yunus’un hamlıktan saflığa geçişi okunuyor...

İskender Pala Od romanında Yunus Emre’yi anlatıyor...Her yazdığı romanla yüz binlerin kalbini feth eden İskender Pala yeni romanı ‘OD’ ile yeniden okurlarını selamlıyor. Od bir Yunus Emre romanı. Gök kubbemizin her zaman parlayan ve hep çok sevilen, ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
Profil Resmi
övgü okumuş.
Aşk

Bundan uzun zaman önceydi. Bir roman düştü gönlüme. Aşk Şeriatı. Yazmaya cesaret edemedim. Dilim lal oldu, kalemimin ucu kör. Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi. Dünyayı dolaştım. İnsanlar tanıdım, hikâyeler topladım. Üzerinden çok bahar geçti. Fırınlarda ekmek kalmadı; ben hâlâ ham, hâlâ aşkta bir çocuk gibi toy...Hamuş derdi Mevlana kendine. Yani Suskun. Düşündün mü hiç bir şairin, hem de nâmı dünyayı sarmış bir şairin, yani işi gücü, varlığı, kimliği ve hatta soluduğu hava bile kelimelerden müteşekkil olan ve elli binden fazla muhteşem dizeye imza atmış bir insanın, nasıl olup da kendine SUSKUN adını verdiğini.. Kâinatın da tıpkı bizimki gibi nazenin bir kalbi ve düzenli bir kalp atışı var. Seneler var ki nereye gidersem gideyim o sesi dinledim. Her bir insanı Yaradanın emaneti saklı bir cevher addedip, anlattıklarına kulak verdim. Dinlemeyi sevdim. Cümleleri, kelimeleri ve harfleri... Oysa bana bu kitabı yazdıran şey som sessizlik oldu.Mesneviyi şerh edenlerin çoğu bu ölümsüz eserin b harfiyle başladığına dikkat çeker. İlk kelimesi Bişrev!dir. Yani Dinle! Tesadüf mü dersin ismi Suskun olan bir şairin en kıymetli yapıtına Dinle! diye başlaması. Sahi, sessizlik dinlenebilir mi?Bu romanda her bölüm aynı sessiz harfle başlar. Neden? diye sorma, ne olur. Cevabını sen bul. Ve kendine sakla.Çünkü öyle hakikatler var ki bu yollarda, anlatırken bile sır kalmalı.
A. Z. Zahara - Amsterdam, 2007

******

Bundan uzun zaman önceydi. Bir roman düştü gönlüme. Aşk Şeriatı. Yazmaya cesaret edemedim. Dilim lal oldu, kalemimin ucu kör. Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi. Dünyayı dolaştım. İnsanlar tanıdım, hikâyeler topladım. Üzerinden çok bahar geçti. Fırınlarda ekmek kalmadı; ben hâlâ ham, hâlâ aşkta bir çocuk gibi toy...
Hamuş derdi Mevlana kendine. Yani Suskun. Düşündün mü hiç bir şairin, hem de nâmı dünyayı sarmış bir şairin, yani işi gücü, varlığı, kimliği ve hatta soluduğu hava bile kelimelerden müteşekkil olan ve elli binden fazla muhteşem dizeye imza atmış bir insanın, nasıl olup da kendine SUSKUN adını verdiğini..?
Kâinatın da tıpkı bizimki gibi nazenin bir kalbi ve düzenli bir kalp atışı var. Seneler var ki nereye gidersem gideyim o sesi dinledim. Her bir insanı Yaradanın emaneti saklı bir cevher addedip, anlattıklarına kulak verdim. Dinlemeyi sevdim. Cümleleri, kelimeleri ve harfleri... Oysa bana bu kitabı yazdıran şey som sessizlik oldu.


******

Bundan uzun zaman önceydi. Bir roman düştü gönlüme. Aşk Şeriatı. Yazmaya cesaret edemedim. Dilim lal oldu, kalemimin ucu kör. Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi. Dünyayı dolaştım. İnsanlar tanıdım, hikâyeler topladım. Üzerinden çok bahar geçti.... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 7 ay
Profil Resmi
övgü, Evanescence adlı üyeyi takibe aldı.
8 yıl, 7 ay
Profil Resmi
övgü bir yazarı favorilerine ekledi.

1978 doğumlu olan ünlü yazar Sarah Jio daha küçük yaşta yazarlığa merak sardı ve kısa öyküler yazdı. Kolej eğitimi yıllarında çeşitli part-time işlerde çalıştı. İç çamaşırı modelliği yaptı. İkibinli yıllarda ilk kitabını yazdı, ama ilk kitabı satmadı. İkibinbeş yılından sonra birçok romana imza atan ve özellikle romantik aşk romanları ile tanınan ünlü yazar en büyük patlamasını Mart Menekşeleri isimli romanı ile yaptı. Amerika’da en çok satanlar listesinde yer alan ve birçok dile çevrilerek farklı ülkelerde de çok satan roman sayesinde üne kavuştu. Yazar evli ve 3 çocuk annesidir.

1978 doğumlu olan ünlü yazar Sarah Jio daha küçük yaşta yazarlığa merak sardı ve kısa öyküler yazdı. Kolej eğitimi yıllarında çeşitli part-time işlerde çalıştı. İç çamaşırı modelliği yaptı. İkibinli yıllarda ilk kitabını yazdı, ama ilk kitabı satmadı... tümünü göster

8 yıl, 7 ay
Profil Resmi
övgü bir yazarı favorilerine ekledi.

Kitapları dünya çapında 140 milyondan fazla satan Debbie Macomber, günümüzün önde gelen popüler yazarları arasındadır. Tecrübelerinden ve gözlemlerinden yola çıkarak yarattığı zorlu karakterlere hayat verebilme yeteneğiyle tanınan yazar, küçük yerleşimlerdeki ev ve aile yaşantısı ile kalıcı dostluklar üzerine kalpleri ısıtan, keyifli ve eğlenceli hikâyeler yazmaktadır.

Her kitabıyla dünyada büyük ilgi uyandıran Macomber, aynı zamanda çok satanlar listesinin daimi yazarlarından biridir. Macomber’ın eserleri, satışa çıktığı ilk hafta New York Times, USA Today ve Publishers Weekly listelerinde yerini almayı başarmıştır.

İlk kitabıyla birlikte oldukça geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmayı başaran Macomber, yakın zamanda Türkiye’de de yayımlanacak The Christmas Basket adlı kitabıyla 2005 yılında Rita Ödülleri / “En İyi Roman” ödülünü kazanmıştır. Bunun dışında da birçok ödüle layık görülen Macomber, Quill Ödülleri’nde “Okuyucunun Seçtiği Roman” ödülünü de alarak bir ilke imza atmıştır.

Debbie Macomber‘i New York Times’ın en çok satan yazarlarından biri yapan en önemli özelliği zorlayıcı karakterler yaratmak ve onlara kitaplarında gerçek bir yaşam sunmak. Kendi deneyimleri ve gözlemlerine dayanarak yazdığı romanlarında küçük kasaba yaşamları, ev ve aile, sağlam dostluklar büyük yer ediniyor. Her kitabı dünya çapındaki okuyucularına keyifli bir mizah duygusu tattırıyor.

Disleksi olmak ve dört çocuğun genç annesi olmak onu hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçirmedi. Heartsong, 1982 yılında yazdığı ilk kitabıydı. Romantik tarzda yazdığı ilk kitabı Heartsong, giderek daha da ilgi görmeye başladı.

Debbie Macomber Bestseller listesinde yerini korumayı başardı. 3 kitabı the New York Times Bestseller’da, USA Today’de ve Publishers Weekly’de 1. sırada yer aldı. 44 Cranberry Point, Romantik Kurgu Quill Ödülü’nün sahibi oldu. The Christmas Basket 2005 yılında RITA® Ödülü’nü, RT Book Reviews Kariyer Başarı Ödülü’nü, Holt Madalyon ve B. Dalton Ödülü’nü aldı. Temmuz 2010′da Amerika’nın Romantik Yazarları, Debbie Macomber’a Nora Roberts Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü verdi.

2009 yılına gelindiğinde yazarın bir yemek kitabı, ilk çocuk kitabı, ikinci non-fiction kitabı yayımlanmıştı. Ayrıca yazarın Mrs. Miracle adlı kitabı Hallmark Channel için film haline getirildi. 2010′da Call Me Mrs. Miracle yine aynı başarıyı elde etti.

2011 yılında birçok kitabının yeni basımları çıkarıldı; Blossom Street, A Turn in the Road, Cedar Cove serisi için yazdığı 11. ve 12. kitapları, 1105 Yakima Street, 1225 Christmas Tree Lane ve Debbie Macomber Christmas Cookbook.

Debbie Macomber’ın en çok satan kitapları arasında Debbie’nin Dünyası adını verdiği örgü desenli kitapçıkları ve Leisure Arts ( hobi kitabı ) da yer alıyor. Yazarın Port Orchard, Washington’da kendi iplik dükkanı bulunuyor. Burası Blossom Street Serisi’nden sonra açıldı ve yazarın Blossom Serisi’nin yeni basımlarının kapağında yer alıyor.

Debbie Macomber ve eşi Wayne Washington’da yaşıyor, ancak kışları Florida’da geçiriyorlar. Yazar el işiyle uğraşmayı ve seyahat etmeyi, torunlarıyla ilgilenmeyi seviyor.

Kitapları dünya çapında 140 milyondan fazla satan Debbie Macomber, günümüzün önde gelen popüler yazarları arasındadır. Tecrübelerinden ve gözlemlerinden yola çıkarak yarattığı zorlu karakterlere hayat verebilme yeteneğiyle tanınan yazar, küçük yerleş... tümünü göster

8 yıl, 7 ay
Daha Fazla Göster

övgü şu an ne okuyor?

Ölümden Daha Derin (Oak Knoll, #1)

%12
Sayfa 60.

Favori Yazarları (4 yazar)

Favori yazarı yok.