okuyucum

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
okuyucum bir liste oylamasına katıldı ve 1 kitaba oy verdi.

En Etkileyici Tarihi Romanlar

Tarihi romanlar en sevdiğim türlerdendir, roman tadında tarih..Beğendiğimiz, tavsiye ettiğimiz kitapları listeye ekleyelim, bu türün hakkını veren yazarları hep birlikte değerlendirelim, birbirimizin değerlendirmelerinden faydalanalım..

Tarihi romanlar en sevdiğim türlerdendir, roman tadında tarih..Beğendiğimiz, tavsiye ettiğimiz kitapları listeye ekleyelim, bu türün hakkını veren yazarları hep birlikte değerlendirelim, birbirimizin değerlendirmelerinden faydalanalım..


10 yıl, 1 ay
Profil Resmi
okuyucum okumak istiyor.
Fedailerin Kalesi Alamut

Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi'nin, Cennet Bahçelerinin ve Fedaîlerinin Tarihi Romanı. Hıristiyanların zaman ölçüsü ile 1092 yılının ilk baharında hatırı sayılır büyüklükte bir kervan, Semerkant'tan başlayarak Buhara üzerinden Horasan'ın kuzeyindeki Elbruz platosuna dek uzanan, bir zamanlar muzaffer orduların kullandığı eski yolun üzerinde ağır ağır ilerliyordu. Karların erimeye başlamasıyla birlikte Buhara'dan ayrılan kervan haftalardır yollardaydı... Avni oğlum, Tahir'in torunu! demişti ona. Doğruca Demavend Dağına giden yolu tut. Rey'e ulaşınca Şahrud Irmağına giden yolu sor. Irmağın kaynağı sarp bir vadide bulunmaktadır; oraya çık. Büyük bir kale göreceksin: Bu yerin ismi Alamut Kalesi'dir, yani kartal yuvası.

Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi'nin, Cennet Bahçelerinin ve Fedaîlerinin Tarihi Romanı. Hıristiyanların zaman ölçüsü ile 1092 yılının ilk baharında hatırı sayılır büyüklükte bir kervan, Semerkant'tan başlayarak Buhara üzerinden Horasan&#... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 1 ay
Profil Resmi
okuyucum okumak istiyor.
Alamut Kalesi ve Hasan El Sabbah

Hasan El Sabah ve Haşhaşilere ilgi duyuyorsanız muhakkak kütüphanenizde olması gereken bir eser. Lewis, Haşhaşilerin çıkışını, zaferlerini ve ani ölümünü herkesin anlayabileceği bir üslupla anlatıyor. (The New Yorker) Eğitici, ilginç ve iyi araştırılmış bir kitap. (Dhirendra Vajpey, North Iowa Üniversitesi) Şık ve aklı başında bir alim... Lewis, efsanelerin arasından gerçekleri ustalıkla çekip çıkarıyor. (Economist) Profesör Lewis, her zamanki titizliği, dürüstlüğü ve becerikliliğiyle bir başarıya daha imzasını atıyor. (Times Literary Supplement) Hiç kimse İslam tarihini Profesör Bernard Lewis kadar büyük bir yetkinlikle, zekice ve okuyucunun edebi zevkine de hitap edecek bir üslupla kaleme alamamıştır. (Sunday Times) Assassin (Haşhaşi; suikastçı, katil) bugün Avrupa dillerinde yaygın olarak kullanılan bir sözcük olsa da Arapçadan Batı dillerine geçmesi, Haşhaşi adıyla bilinen gizli İslami tarikatın hem Haçlıların hem de Müslüman kurumların yüreğine korku saldığı Haçlı Seferleri döneminde olmuştur. Elinizdeki kitapta Bernard Lewis, hem Haşhaşi tarikatının köklerinin izini İslamın Şia kolu içinde sürüyor hem de tarikatın öğretilerinin, gizemli ve efsanevi lider Şeyh-ül Cebel'in yani Hasan Sabbah'ın hayat hikayesinin kaydını düşüyor. Haşhaşiler tarihte cinayeti planlı, sistematik ve uzun vadeli bir şekilde siyasi bir silah olarak kullanan ilk gruptu. Geçen zaman içinde idealleri ve yöntemleri pek çokları tarafından taklit edilmiştir. Haşhaşiler, tarihin bu ilk teröristleri hakkında yazılmış en anlaşılır, en kolay okunur ve en yetkin çalışma kabul edilmektedir.

Hasan El Sabah ve Haşhaşilere ilgi duyuyorsanız muhakkak kütüphanenizde olması gereken bir eser. Lewis, Haşhaşilerin çıkışını, zaferlerini ve ani ölümünü herkesin anlayabileceği bir üslupla anlatıyor. (The New Yorker) Eğitici, ilginç ve iyi ar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

okuyucum şu an ne okuyor?

okuyucum şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.