nevercash

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
nevercash okumak istiyor.
En İyi Satranç Partileri Cilt 1 Garry Kasparov

Garry Kasparov 20 yılı aşkın bir süre boyunca satranç dünyasına liderlik yapmış ve satranca olan yaklaşımı zirvedeki birçok elit oyuncu tarafından örnek alınmıştır. Slovak Büyükusta Igor Stohl, incelemekte olduğunuz kitap için efsanevi Dünya Şampiyonunun 1973 ile 1993 yılları arasındaki 74 en iyi ve öğretici partisini seçmiş ve bu başyapıtları detaylı bir biçimde incelemiştir.
Analizlerinde Kasparovun kararları, prensipleri ve tutumları arkasındaki düşünceleri belirten GM Stohl, ortaya koyduğu yeni fikirlerle de çok detaylı bir çalışma yaptığını göstermiştir. Bu ise, elinizdeki kitabı her seviyeden satrançsever için harika bir çalışma kaynağı yapmaktadır.

Garry Kasparov 20 yılı aşkın bir süre boyunca satranç dünyasına liderlik yapmış ve satranca olan yaklaşımı zirvedeki birçok elit oyuncu tarafından örnek alınmıştır. Slovak Büyükusta Igor Stohl, incelemekte olduğunuz kitap için efsanevi Dünya Şampiyon... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 7 yıl, 11 ay
Profil Resmi
nevercash okumak istiyor.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 1 ay
Profil Resmi
nevercash okumak istiyor.
Satrançta Sistematik Antrenman (Training)

Alman Satranç Federasyonunun bu ilk resmi training kitabı hem satranççılar, hem de satranç hocaları ve antrenörleri için sistematik satranç trainingini mümkün kılar. Bireysel oyun kuvvetinin artırılmasının başlıca ön şartlarından biri, geçmişin en önemli partilerinin bilinmesidir. Bunlar bu kitapta aydınlatılmaktadır; çünkü, ileri gelen satranç ustalarının, satranç oyunu geliştirmek için neler yaptıklarını bilmeksizin modern satrancı anlamak imkansızdır Kitap okuyucuya, teorik açıklamalar ve birçok pratik örneğin yanı-sıra, satranç mücadelesini oluşturmanın yollarını öğretir: Bu da her-şeyden önce varyantların hesaplanması tekniği, psikolojik ve teknik turnuva hazırlığı, konumların takdiri ve planların geliştirilmesini içerir. Uluslararası usta ve satranç hakemi, satranç uzmanı ve tanınmış birçok kitabın yazan Sergiu Samarian, uzun senelerce Alman Satranç Federasyonunun baş trainerligini yapmıştır. Bu eseri Türkçe’ye çeviren İ.T.Ü. Em. Profesörlerinden Selim Palavan, vaktiyle birçok genç satranççımızın' yararlandığı "Modern Satranç" adlı kitabı yazmıştır (1943). Son senelerde, emekli olduktan sonra, yine satranca dönüp birkaç yeni kitap daha yazmıştır (İnkılap Kitabevi Yeni Satranç Yayınları Serisi'ne bakınız). (Arka Kapak)

Alman Satranç Federasyonunun bu ilk resmi training kitabı hem satranççılar, hem de satranç hocaları ve antrenörleri için sistematik satranç trainingini mümkün kılar. Bireysel oyun kuvvetinin artırılmasının başlıca ön şartlarından biri, geçmişin en ön... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 1 ay
Daha Fazla Göster

nevercash şu an ne okuyor?

nevercash şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.