melata

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 1 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
melata şu an okuyor.
Puslu Kıtalar Atlası

Bir ilk kitap, Türkçe edebiyatta yeni ve pırıltılı bir yazar... Yeniçeriler kapıyı zorlarken düşler üstüne düşüncelere dalan Uzun İhsan Efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: Dünya bir düştür. Evet, dünya... Ah! Evet, dünya bir masaldır. Geçmiş üzerine, dünya hali üzerine, düşler ve puslu kıtalar üzerine bir roman. Hulki Aktunçun önsözüyle...

Bir ilk kitap, Türkçe edebiyatta yeni ve pırıltılı bir yazar... Yeniçeriler kapıyı zorlarken düşler üstüne düşüncelere dalan Uzun İhsan Efendi, kapı kırıldığında klasik ama hep yeni kalabilen sonuca ulaşmak üzeredir: Dünya bir düştür. Evet, dünya... ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
melata bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
melata okumuş.
Kürk Mantolu Madonna 70 Yaşında

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali’nin ve edebiyatımızın en güçlü yapıtlarından. Romanın “uzun hikâye” olarak yayımlanışının üstünden tam 70 yıl geçti. YKY’de bütün zamanların en çok okunan romanlarından biri olan Kürk Mantolu Madonna, bu kez özel bir baskıyla okurlarına ulaşıyor.

On dokuzuncu yüzyıl Rus romanlarına özgü, okuru sarıp sarmalayan melankolik bir dünyası var kitabın. Havranlı Raif Efendi ile “Kürk Mantolu Madonna” Maria Puder’in Berlin’de geçen marazi ilişkisinde karasevda, romantizm, kısacası dünya ve hayat adeta yeni baştan duyumsanır.

Türk okurunun bu vazgeçilmez romanı için Füsun Akatlı on yıl önce şöyle demişti: “Süslerden uzak, yalın, ama yine de anlatının özünü yansıtmaya çok elverişli görünen şiirli bir dille, sürükleyici bir ‘tahkiye’ ile kaleme alınmış olan bu defter, Türk anlatı edebiyatının küçük ve zarif bir mücevheri gibidir.”

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali’nin ve edebiyatımızın en güçlü yapıtlarından. Romanın “uzun hikâye” olarak yayımlanışının üstünden tam 70 yıl geçti. YKY’de bütün zamanların en çok okunan romanlarından biri olan Kürk Mantolu Madonna, bu kez özel ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
melata şu an okuyor.
Bir İntihar Efsanesi

Jim tekrar Roy’un yanına oturup onu seyretti. Hâlâ aynıydı, tamamen aynı. Biraz öteye fırlayan 44’lük Magnum’u eline aldı. Namluyu kendi kafasına dayadı, fakat indirip manyak gibi gülmeye başladı. Kendini öldüremiyorsun bile, dedi kendi kendine yüksek sesle. Sadece kendini öldürme oyunu oynuyorsun. Önündeki elli yıl boyunca ayık kalıp her dakika bunu düşüneceksin. Senin payına düşen bu. Hayatta herkesin payına düşen acı vardır. Ölüm başı çeker. Hele insanın yaşamına farklı bir yoldan girdiyse... İntihar eden babaya duyulan özlem, sadece öfke duygusuyla bastırılabilir. Ne hesap sorulabilir ona, ne de anlamaya çalışılır. Ama gün gelir, yazar, alıp kalemi eline bedel ödetir bırakıp gidene; altından kalkamayacağı bir acı yükleyerek... Bir İntihar Efsanesi, Caribou Adası’yla tanıdığımız Amerikan edebiyatının genç yıldızı David Vann’ı dünya çapında üne kavuşturan kitap. Gerçekle kurmacanın çok ince bir çizgiyle ayrıldığı, insanı, farkına varmadan ya da varmak istemeden alıp götüren öyküler... “Bir İntihar Efsanesi, adının vurguladığı gibi kişisel bir mitosu irdeleyerek, dağılmış bir ailenin geçmişine uzanıyor, o geçmişi yeniden sorguluyor ve yeniden kurguluyor.” Stewart O’Nan, Kayıplar İçin Türküler’in yazarı

Jim tekrar Roy’un yanına oturup onu seyretti. Hâlâ aynıydı, tamamen aynı. Biraz öteye fırlayan 44’lük Magnum’u eline aldı. Namluyu kendi kafasına dayadı, fakat indirip manyak gibi gülmeye başladı. Kendini öldüremiyorsun bile, dedi kendi kendine yükse... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 10 yıl, 8 ay
Profil Resmi
melata bir yazarı favorilerine ekledi.

1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi.İlk , orta,lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.1992 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans , 1996 yılında aynı bölümden yüksek lisans diploması aldı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra kısa bir süre Aselsan'da çalıştı.1993 Mart ayından bu yana TC Hazine Müsteşarlığında (Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünde) görev yapıyor.İş nedeniyle çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı seyahatine çıkıyor.

2002 yılında Kasım ayında Tokyo Büyükelçiliği Ekonomi Müşavirliğine tayin edildi.Tokyo'daki görevi 2006 Haziranına kadar sürdü.Bu 3,5 yıllık süre içerisinde Japonya'nın büyük bölümünü dolaştı.

Gezi yazıları bazı dergi ve kolektif kitap çalışmalarında yayınlandı. 2011 yılında “Evliya Çelebi Gezi Yazısı Yarışması”nda ikincilik ödülü kazandı.

1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi.İlk , orta,lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.1992 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans , 1996 yılında aynı bölümden yüksek lisans diploması aldı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra kısa bir sür... tümünü göster

10 yıl, 8 ay
Daha Fazla Göster

melata şu an ne okuyor?

Puslu Kıtalar Atlası

%0

Bir İntihar Efsanesi

%0

Favori Yazarları (1 yazar)

Favori yazarı yok.