gülis özlü

Profil Resmi
0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
gülis özlü okumak istiyor.
Mahatma Gandhi

Zayıf, kara kuru ve sade yaşamıyla Gandhinin dünya görüşünü bütün dünya hayranlıkla izliyordu, onun manevi otoritesi İngilterenin zırhlılarından daha kuvvetliydi.Hindistana bağımsızlık kazandıran düşüncelerinin oluşumu, stratejisi ve amaçları, gerçek için direnmek, şiddetsizlik, sade yaşam, yerli malı kullanma ve oruç Hindistanın yeniden do-ğuşunu sağladı.Gandhinin böylesine büyük bir coşkuyla anılması onun, insanın hiçbir şiddetle ezilmemesi gerekecek kadar saygın ve değerli olduğunu savunmasından kaynaklanıyordu. Çünkü o, felsefe ve siyasetini insan sevgisinde temellendirmiş, yöntemlerini bu sevgi ve saygınlığın ihmal edilmemesi esasına oturtmuştu. İnançlarının doğruluğunu, ülkesi Hindistanın bağımsızlığını savunduğu bu ilkelerle sağlayarak kanıtlamıştı.O; kötülüğe acı çekerek cevap vermek suretiyle, acıyı acı ve rakibi de düşman olmaktan çıkararak savaş kazanmanın sırrını bulmuştu. İşte bu kitap; Gandhinin bu olağanüstü ulaşışlarını en çarpıcı öyküleriyle ortaya koyan biyografisi sizlerle.

Zayıf, kara kuru ve sade yaşamıyla Gandhinin dünya görüşünü bütün dünya hayranlıkla izliyordu, onun manevi otoritesi İngilterenin zırhlılarından daha kuvvetliydi.Hindistana bağımsızlık kazandıran düşüncelerinin oluşumu, stratejisi ve amaçları, gerçek... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Profil Resmi
gülis özlü okumak istiyor.
Gandi'nin Tutkusu

''Kötülükler üzerine düşünmeye başlarsam deliririm ve Hindistan'a hizmet edemez hale gelirim. Hiç düşmanım olmadığını varsaymaya başlasam, kendi hatalarımı dünyaya açık etsem ve diğerlerinin hatalarına gözlerimi yumsam ne olur ki?'' diyebilecek kadar yüce gönüllü ama aynı zamanda döneminin en güçlü modern imparatorluğunun devasa silahlı kuvvetleri karşısına, hem de silahsız, şiddete başvurmadan dikilecek kadar dirayetli bir lider... Mahatma Gandi.

Hindistan ve Güney Asya konusunda dünyanın en önde gelen uzmanlarından biri olan Stanley Wolpert'in kaleme aldığı, küçük yaşlarından bir suikast sonucu ölümüne kadar Mahatma Gandi'nin hayatını anlatan Gandi'nin Tutkusu, bu büyük liderin politik dehasının ve ahlaki vizyonunun gölgelediği iç çatışmalarını da gözler önüne seriyor. Hinduizm, Jainizm, Hıristiyanlık ve Budizm'in şiddet karşıtı öğretilerinden etkilenen Gandi hayatını sevgi üzerine kurmuş, tutuştuğu iktidar kavgası ne kadar şiddetli olursa olsun önceliği rakibini anlamaya ve sevmeye vermiştir. Mahatma Gandi, hayatı boyunca acıyı tutkuyla kucaklayarak ve onu nereye götürürse götürsün içsesini korkusuzca takip ederek, Tanrı'nın ikiz yüzleri olduğuna inandığı Sevgi ve Hakikat mesajını yaşattır.

''Kötülükler üzerine düşünmeye başlarsam deliririm ve Hindistan'a hizmet edemez hale gelirim. Hiç düşmanım olmadığını varsaymaya başlasam, kendi hatalarımı dünyaya açık etsem ve diğerlerinin hatalarına gözlerimi yumsam ne olur ki?'... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 8 yıl, 6 ay
Daha Fazla Göster

gülis özlü şu an ne okuyor?

gülis özlü şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.