gokkusagipem

Profil Resmi
1 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 4 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

Profil Resmi
gokkusagipem bir gruba katıldı.
Kitaplardan En Sevdiğimiz Alıntılar

Bazen öyle bir cümleye rastlarız ki kitapta, o tek cümleden koca bir roman yazılabilir... Bu grup, işte o sözler için...

Dip Not: Her kitap için ya da her yazar için bir konu açıp, o kitaptan veya yazardan alıntıları ekleyebilirz. Bol konulu, bol alıntılı, boooollll paylaşımlı bir grup olması dileğimle :)

Bazen öyle bir cümleye rastlarız ki kitapta, o tek cümleden koca bir roman yazılabilir... Bu grup, işte o sözler için...

Dip Not: Her kitap için ya da her yazar için bir konu açıp, o kitaptan veya yazardan alıntıları ekleyebilirz. Bol konulu, bol ... tümünü göster

9 yıl, 5 ay
Profil Resmi
gokkusagipem okumuş.
Kocan Kadar Konuş

"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.

Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.

Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.

Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş…

"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 5 ay
Profil Resmi
gokkusagipem yarım bırakmış.
Zaman Haritası

Kırık bir kalbi iyileştirmek için zamanı tersine çevirir miydiniz?

Her şeyden çok sevdiğiniz insanın öldürüldüğünü bilseydiniz ve intihardan önceki tek seçeneğiniz zamanı tersine çevirip bu cinayeti önlemek olsaydı, dünyanın akışını değiştirme pahasına bunu yapar mıydınız?

Veya yaşadığınız zamandan çok sıkılıyor olsaydınız ve bir başka zamanda ve boyutta aşık olma ihtimaliniz olduğunu öğrenseydiniz, bu zamana gider miydiniz?

Ya da bir dedektif olsaydınız ve gelecekten gelen birinin sizin zamanınızda işlenen cinayetlerden sorumlu olduğunu öğrenseydiniz, onu tutuklamak üzere geleceğe gider miydiniz?

Zaman dokusundaki parçalanmalarla başınızın döndüğünü hissedecek, kendinizi alternatif dünyalar ve olasılıklar girdabında bulacaksınız. Şaşırtmacalarla dolu, tarihin yazılmış ve yazılmamış sayfaları arasında kaybolmanızı sağlayacak, aşk ve gerilimin sarmaşık gibi birbirine dolandığı, mantığınızın sınırlarını zorlayacak benzersiz bir başyapıt.

Eleştirmenler tarafından çağımızın en özgün ve geleceği en parlak yazarlarından biri olarak gösterilen Félix J. Palma kitaplarıyla yüzden fazla ödüle layık görülmüştür. Zaman Haritası otuzdan fazla ülkede yayınlanmış ve ona yüksek prestijli Ateneo de Sevila XL Ödülü’nü getirmiştir.

“Baştan sona bir mucize… Bir başyapıt.”
Que Leer

“Hem şaşırtıcı hem olağanüstü. Hem büyüleyici hem de dahiyane. Felix J. Palma yalnızca güzel bir kitap yazmakla kalmamış aynı zamanda mantık sınırlarını zorlayan bir konuda eşsiz yeteneğini gözler önüne sermiş.”
M.J. Rose

“Çağının ötesinde bir okuma zevki sunuyor.”
The Washington Post

“Bu harika yolculuğa çıkanlar… ödüllendirileceksiniz.”
Booklist

“Felix Palma kurgu yaratmada benzeri görülmemiş bir yeteneğe sahip.”
Kirkus Reviews

“Merak uyandırıcı bir gerilim.”
Publishers Weekly

Kırık bir kalbi iyileştirmek için zamanı tersine çevirir miydiniz?

Her şeyden çok sevdiğiniz insanın öldürüldüğünü bilseydiniz ve intihardan önceki tek seçeneğiniz zamanı tersine çevirip bu cinayeti önlemek olsaydı, dünyanın akışını değiştirme pah... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 5 ay
Profil Resmi
gokkusagipem bir değerlendirme yaptı.
İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 5 ay
Profil Resmi
gokkusagipem okumuş.
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri (En Sıradışı Vakalar)

Gerçek hikâyeler kurgudan çok daha tuhaftır, Dr. Gary Small da bunu gayet iyi biliyor. Psikiyatriyle ve insan beyni üstüne çığır açıcı araştırmalarla geçen otuz yıl içinde Dr. Small pek çok şey görmüş. Şimdi ofisinin kapılarını açmaya ve kariyerinin en gizemli, ilginç ve tuhaf hastalarını anlatmaya hazır.

Bu kitap bir psikiyatristin zihnine ve onun giderek gelişim gösteren mesleki yaşamına yapılan aydınlatıcı bir yolculuk. Aynı zamanda bu branşın ve daha önce görülmemiş, tanısı koyulmamış çeşitli akıl hastalıklarının perde arkasına da bir bakış... Kitabı okurken kendinizi, bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üstüne düşünürken bulacaksınız.

Sıkça komik, kimi zaman trajik ve daima etkileyici Dr. Small, sizleri kariyeri içinde Boston'un kalabalık acil servis koridorlarından başlayıp ülke elitlerinin multimilyon dolarlık kayak localarına dek uzayan bir geziye çıkarıyor. Bu gezi sırasında birbirinden tuhaf gerçek karakterleri anlatırken, bir yandan da esrarengiz histerik körlükle, penisinin küçüldüğüne inanan bir adamla, gizli sürdürülen çifte hayatlarla ve ürkütücü derecede psikotik romantik arzularla baş ediyor. Akıl hocası kendi hastası olduğunda Dr. Small'un kariyeri ve kişisel hayatı tam bir döngüyü tamamlıyor ve Small'un kimsenin zihinsel araştırmanın ötesinde olmadığını anlamasını sağlıyor; kendisinin bile...
(Tanıtım Bülteninden)

Gerçek hikâyeler kurgudan çok daha tuhaftır, Dr. Gary Small da bunu gayet iyi biliyor. Psikiyatriyle ve insan beyni üstüne çığır açıcı araştırmalarla geçen otuz yıl içinde Dr. Small pek çok şey görmüş. Şimdi ofisinin kapılarını açmaya ve kariyerinin ... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 5 ay
Profil Resmi
gokkusagipem, rabiacanan adlı üyeyi takibe aldı.
rabiacanan

KALİTE ,GUSTO, AROMA KISACA ; KİTAP

KALİTE ,GUSTO, AROMA KISACA ; KİTAP

9 yıl, 5 ay
Daha Fazla Göster

gokkusagipem şu an ne okuyor?

gokkusagipem şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.