gökberk171

0 takip ettiği ve 0 takip edeni var. 0 değerlendirme yapmış.

Son Aktiviteler

gökberk171 okumuş.
2050

Yeni yüzyılın ortalarında Dünya'yı neler Bekliyor? Önümüzdeki 40 yılda hangi teknolojik gelişmeler yaşanacak?
Dünya nüfusu nasıl değişecek?
Yeni güç dengeleri ne olacak?
Türkiye 'süpergüç" lüğe soyunacak mı?
Ticarette kimler başarılı olacak?
Hangi yeni enerji kaynakları kullanılacak?
Bütün bu soruların ve fazlasının cevabı Ekim ayının ilk günlerinde raflardaki yerini alacak olan 2050'de…
Dünyaca ünlü gelecek bilimci Prof. David Passig'in yeni kitabı 2050, geleceğin alacağı şekli bilimsel yöntemlerle inceleyip akıl almaz sonuçlara varan etkileyici bir kitap. Birbirinden önemli dünya liderlerinin sıklıkla danıştığı Passig'in Türkiye baskısı için özel bir önsözle kaleme aldığı 2050'yi geleceğe kafa yoran herkes zevkle okuyacak.

"Uzun vadeli düşünce insanı hata yapmaktan tabii ki alıkoymaz, ama insanın içinde bulunduğu dünyayı anlaması, kişileri istenmeyen çukurlara düşmekten kurtarabilir. Daha da önemlisi, bir daha ele geçmeyecek olanakları yakalamalarını sağlayabilir." 2050'nin çıkış noktası özetle bu… İçinde bahsettiklerine gelince; yeni dünya dengelerinden henüz bulunmamış enerji kaynaklarına, 10 yıl gibi kısa sürede Türkiye'nin de içinde yer alacağı yeni savaşlardan, geleceğin aile yapısına kadar birçok akıl almaz öngörü bu kitapta yer alıyor. Bugünün istatistiksel gerçeklerini analitik bir yöntem içinde değerlendiren bilim adamı Passig'in geleceğe yönelik tahminleri insanı hem şaşırtıyor hem de düşündürüyor. Ana uzmanlık alanı 'ileride teknolojinin geleceği nokta, bunun dünya ve hayata etkisi' olan Passig, 2050 ile bugüne kadar gerçekleşmiş onlarca öngörüsüne yenilerini ekleyecek.

Yeni yüzyılın ortalarında Dünya'yı neler Bekliyor? Önümüzdeki 40 yılda hangi teknolojik gelişmeler yaşanacak?
Dünya nüfusu nasıl değişecek?
Yeni güç dengeleri ne olacak?
Türkiye 'süpergüç" lüğe soyunacak mı?
Ticarette kimler ba... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 3 ay
gökberk171 okumuş.
Aşk

Bundan uzun zaman önceydi. Bir roman düştü gönlüme. Aşk Şeriatı. Yazmaya cesaret edemedim. Dilim lal oldu, kalemimin ucu kör. Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi. Dünyayı dolaştım. İnsanlar tanıdım, hikâyeler topladım. Üzerinden çok bahar geçti. Fırınlarda ekmek kalmadı; ben hâlâ ham, hâlâ aşkta bir çocuk gibi toy...Hamuş derdi Mevlana kendine. Yani Suskun. Düşündün mü hiç bir şairin, hem de nâmı dünyayı sarmış bir şairin, yani işi gücü, varlığı, kimliği ve hatta soluduğu hava bile kelimelerden müteşekkil olan ve elli binden fazla muhteşem dizeye imza atmış bir insanın, nasıl olup da kendine SUSKUN adını verdiğini.. Kâinatın da tıpkı bizimki gibi nazenin bir kalbi ve düzenli bir kalp atışı var. Seneler var ki nereye gidersem gideyim o sesi dinledim. Her bir insanı Yaradanın emaneti saklı bir cevher addedip, anlattıklarına kulak verdim. Dinlemeyi sevdim. Cümleleri, kelimeleri ve harfleri... Oysa bana bu kitabı yazdıran şey som sessizlik oldu.Mesneviyi şerh edenlerin çoğu bu ölümsüz eserin b harfiyle başladığına dikkat çeker. İlk kelimesi Bişrev!dir. Yani Dinle! Tesadüf mü dersin ismi Suskun olan bir şairin en kıymetli yapıtına Dinle! diye başlaması. Sahi, sessizlik dinlenebilir mi?Bu romanda her bölüm aynı sessiz harfle başlar. Neden? diye sorma, ne olur. Cevabını sen bul. Ve kendine sakla.Çünkü öyle hakikatler var ki bu yollarda, anlatırken bile sır kalmalı.
A. Z. Zahara - Amsterdam, 2007

******

Bundan uzun zaman önceydi. Bir roman düştü gönlüme. Aşk Şeriatı. Yazmaya cesaret edemedim. Dilim lal oldu, kalemimin ucu kör. Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi. Dünyayı dolaştım. İnsanlar tanıdım, hikâyeler topladım. Üzerinden çok bahar geçti. Fırınlarda ekmek kalmadı; ben hâlâ ham, hâlâ aşkta bir çocuk gibi toy...
Hamuş derdi Mevlana kendine. Yani Suskun. Düşündün mü hiç bir şairin, hem de nâmı dünyayı sarmış bir şairin, yani işi gücü, varlığı, kimliği ve hatta soluduğu hava bile kelimelerden müteşekkil olan ve elli binden fazla muhteşem dizeye imza atmış bir insanın, nasıl olup da kendine SUSKUN adını verdiğini..?
Kâinatın da tıpkı bizimki gibi nazenin bir kalbi ve düzenli bir kalp atışı var. Seneler var ki nereye gidersem gideyim o sesi dinledim. Her bir insanı Yaradanın emaneti saklı bir cevher addedip, anlattıklarına kulak verdim. Dinlemeyi sevdim. Cümleleri, kelimeleri ve harfleri... Oysa bana bu kitabı yazdıran şey som sessizlik oldu.


******

Bundan uzun zaman önceydi. Bir roman düştü gönlüme. Aşk Şeriatı. Yazmaya cesaret edemedim. Dilim lal oldu, kalemimin ucu kör. Kırk fırın ekmek yemeye yolladım kendimi. Dünyayı dolaştım. İnsanlar tanıdım, hikâyeler topladım. Üzerinden çok bahar geçti.... tümünü göster

İşlemler için giriş yapınız veya kayıt olunuz
· 9 yıl, 4 ay
gökberk171 yeni bir test hazırladı.
9 yıl, 4 ay
gökberk171 bir test çözdü. Sonuç: 3/8 (%37.5) doğru.
9 yıl, 4 ay
gökberk171 bir test çözdü. Sonuç: 9/10 (%90) doğru.
Kürk Mantolu Madonna

çözelim:)

çözelim:)

9 yıl, 4 ay
gökberk171 bir test çözdü. Sonuç: 2/6 (%33.3) doğru.
9 yıl, 4 ay
Daha Fazla Göster

gökberk171 şu an ne okuyor?

gökberk171 şu anda kitap okumuyor.

Favori Yazarları (0 yazar)

Favori yazarı yok.